Dostupný procesor do 3200 Kč
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Dostupný procesor do 3200 Kč
Zdravím,
stavím si PC, všechny ostatní komponenty už mám pevně dané a většinu již doma.
Byl jsem však bláhový a na Bohemii jsem si před 3 týdny objednal procesor Ryzen 3 3300X, což byla výborná volba co se týče poměru cena/výkon, ale brzy jsem zjistil, že se ho v blízké době nedočkám (byl slibován už v červenci, srpnu a teď už září).
Napadlo mě tedy, že bych objednávku stornoval, nechal si vrátit peníze a podíval se po jiných AM4 procesorech v této cenové relaci, nebo vymyslel jinou cestu.
A tak bych vás chtěl požádat o radu, jak si s tím poradit. Buďto bych se podíval po nějakém jiném CPU v klasických eshopech, kde by se dal sehnat např. Ryzen 3 3100 a nebo lépe na bazar, kde se dají sehnat použité, leč pěkné procesory někdy ještě v záruce.
Bude v kombinaci s RX 580 (rád bych v budoucnu upgradoval), 16 GB 3200 MHz a s kvalitnějším 500W zdrojem (Seasonic Core GC nebo Be quiet! Pure Power 11) do socketu AM4.
Moc díky za každou cennou radu.
stavím si PC, všechny ostatní komponenty už mám pevně dané a většinu již doma.
Byl jsem však bláhový a na Bohemii jsem si před 3 týdny objednal procesor Ryzen 3 3300X, což byla výborná volba co se týče poměru cena/výkon, ale brzy jsem zjistil, že se ho v blízké době nedočkám (byl slibován už v červenci, srpnu a teď už září).
Napadlo mě tedy, že bych objednávku stornoval, nechal si vrátit peníze a podíval se po jiných AM4 procesorech v této cenové relaci, nebo vymyslel jinou cestu.
A tak bych vás chtěl požádat o radu, jak si s tím poradit. Buďto bych se podíval po nějakém jiném CPU v klasických eshopech, kde by se dal sehnat např. Ryzen 3 3100 a nebo lépe na bazar, kde se dají sehnat použité, leč pěkné procesory někdy ještě v záruce.
Bude v kombinaci s RX 580 (rád bych v budoucnu upgradoval), 16 GB 3200 MHz a s kvalitnějším 500W zdrojem (Seasonic Core GC nebo Be quiet! Pure Power 11) do socketu AM4.
Moc díky za každou cennou radu.
Re: Dostupný procesor do 3200 Kč
A objednat ho jinde?
Žádný učenec z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.
CPU: Intel Xeon E5450 @ 3.0 Ghz
GPU: Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB
MB: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD MS-7395
RAM: 8,00GB Dual-Channel DDR2
CPU: Intel Xeon E5450 @ 3.0 Ghz
GPU: Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB
MB: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD MS-7395
RAM: 8,00GB Dual-Channel DDR2
Ryzen 3600 - ta investice se vyplati, setrit nema cenu.
4 jadro v roce 2020 na hry nema smysl porizovat.
4 jadro v roce 2020 na hry nema smysl porizovat.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 24 srp 2020 21:02, celkem upraveno 1 x.
R3 3300X nigde nemaj, snad jedině esli by šel splašit odněkad z rajchu...
To mě napadlo taky, ale v ČR jsem ho nikde nenašel - myslíte ale, že by šel objednat třeba ze sousedních zemí? Nečekal bych stejně dlouho?MrAnnix99 píše:A objednat ho jinde?
se podívej třeba na eBay, informace o dodání tam jistě budou...
Děkuji za tip.
Ryzen 5 3600 je nejlevěj za 4700 s poštovným zdarma, ty dvě jádra za 1500kč stojí zato. Na ebay 3300X moc není a když už stojí hodně peněz.
Tak tak, vezmi rovnou Ryzen 3600
investice do budoucna
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek