V době koupě nebyli k dispozici žádné lepší procesory od Intelu a nechtělo se mi jít do AMD. Proto jsem vzal novou i3 s tím, že budu za rok dělat upgrade... No trochu se to protáhlo
Každopádně myslím, že nadešel čas a já si moc nevím rady, co za procesor bych měl vzít. Hraju na tom převážně nové multiplayerové hry. Má smysl ještě brát nové i5 nebo rovnou vysypat celou peněženku na i7? Co je dobrá volba k gtx1070?
Já bych to tak nehrotil, když už má ten Intel, tak dá se podle mě už na tom sestrvat a stačí jen upgradovat třeba na tu zmíněnou i5, než to celé přehazovat za Ryzen 3600. Sice není tak výkonná, ale taky trochu levnější a výkonu bude mít určitě dost, zvlášť pro GTX 1070 bohatě, pokud neplánuje nějakou silnější.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
cenove jsou 1600AF i 3600 vyborny procesory - pokud zrovna funguje vse jak ma.
Zaroven bych ale uplne nezahazoval ani tu intelackou platformu pokud tam muzes dat 9600Kf a pc se pouziva prevazne na hry s klidem bych ho upgradoval. Ve vetsine her ma 9600KF porad lepsi FPS nez R 3600 (3-5 - zanedbatelny cislo)
Downgradovat kvuli tomu na 1600AF jen kvuli passmark skore je blbost
Protoze je to porad "jen" prejmenovana druha generace ktera si ve hrach vedla o neco hur nez 3xxx ryzen. (zas zalezi na optimalizaci her) - rozhodne to ale neni nic kvuli cemu by se vyplatilo kompletne prechazet na AM4 - to bych spis dokoupil jen to cpu (i5 9400 / 9600kf) za nejaky normalni penize, soucasny CPU prodal a za par let udelal upgrade cely sestavy vc. mb na dalsi gen cpu
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB Xbox One
Dobrý den, chci si upgradovat stolní PC. Chci lepší performance. Vysvětlení-V některých hrách mám 100 fps (Battlefield 1, R6S), v některých mám pouhých 30(Isonzo, Arma 3). Potřebuji upgradovat abych měl stejně fps ve všech hrách které chci hrát (ne...
Poslední příspěvek
Bohužel je to na výměnu celého PC. Za 22K máš celkem slušný PC na dnešní dobu :)
Mám aktuálně dvě sestavy. Kvůli konci seznamům na CZ zkusím popstat takto dle obrázku.
image.png
PC jsou na hry. Sestava 2014 ale ztratila dech. Na POE 2 se drží na 30fps, ale loading trvají minuty.
Hlavně procesor už nestíhá.
Sestava 2019, tam už...
Poslední příspěvek
D.O.C.P prfil byl vypnutý. Asi se to vyplo, když jsem před pár lety přidával 2x 8GM ram navíc.
Špatně jsem se asi vyjádřil. Většinu času jsem na PC 2019, ale PC 2014 je u rodičů. Takže přehození a úprava PC je nezbytná ve větčím rozsahu, než jen...
Tak mě čeká dost jistě poslední upgrade na mé desce ROG STRIX B550-F GAMING ze stávajícího Ryzenu 5 3600 a RX 6600.
Dle mého asi ideálně Ryzen 7 5700X3D a RX 7600, nějaké jiné doporučení, ale ono asi už není úplně co vymýšlet...?
Jako možná bych...
Mám doma dědka, používám ho na Word, Excel, Internet, filmy a hraju jednu hru Left4Dead na steamu. Měnil jsem hdd za ssd. Ještě bych tam mohl přihodit ramky, podle popisu jsou tam 2 sloty. Předpokládám, že je tam jedna 4Gb a dočetl jsem se maximální...
Poslední příspěvek
Těch 1600 MHz nemusím dodržet?
Je nějaký způsob, jak zjistit, že je GK opravdu KO? Už na tom moc nesejde, jen pro info, ať to vím.
mám otázku jestli má cenu upgradovat můj pc nebo rovnou koupit novou sestavu.
HARDWARE nyní: co chci kupovat:
CPU - AMD ryzen 5 4500 -----> AMD ryzen 7 5700X
GPU - AMD Radeon RX 6600 ------> RTX 4070 Super (
Motherboard - Asus prime...
Poslední příspěvek
Ja tam jako mozny problem vidim tu levnou kancelarskou desku. Uz to puvodni PC bylo zrejme postaveno jako herni za co nejmene penez. Ted do toho chces nacpat docela dost penez, ale ta levna deska ti tam zustane.