Pokud nemáš se stávajícím modemem (vnitřní jednotkou) problémy, tak nic. Ten novej je lepší což o to, jestli ti ho vymění zdarma, proč ne, ale jinak bych to neřešil.
No, problémy s vnitřní jednotkou:
Chtěl bych kvalitnější pokrytí wifi po domě, zatím to řeším jen jedním repeaterem.
Ten starý model údajně nemá bridge a chtěl bych eventuálně nějaký modem se silnými externími a polohovatelnými anténami.
Neboť nevím, zda je ten novější nabízený modem výkonější.
MSI MAG B460 TOMAHAWK CPU Intel Core i5-10400F + Cooler Master Hyper 212+ GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GBRAM HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black PSU Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) STORAGE SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - System disk CASE Fractal Design Define R6 USB-C White LCD AOC 32" Q3279VWFD8 MOUSE Logitech MX Master 3 BLACK KEYBOARD Logitech Illuminated
No lepší je, co se týče pokrytí tak také, ale řeknu tak o 10%. Starý modem měl problémy při připojení více zařízení, prostě nestíhal, což by mělo být u tohoto vyřešené. Já tady měl techniky přímo od Huawei a ve finále to dopadlo tak, že jsem nechal ten starej modem "modemovat", koupil router TP-link, kterej dělá všechno ostatní a vyřešeno.
Jak jsem říkal, jestli ti udělají výměnu zdarma, tak proč ne, ale jestli od toho čekáš lepší pokrytí wifi, to určitě ne.
Nedostatečný signál wifi se neřeší výměnou modemu. Vysílací výkon má své hranice, a i kdybys ho zvýšil, ničemu nepomůžeš - viz. můj podpis - proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem.
Dosah wifi se neřeší repeatery, ale access pointy propojenými kabelem s routerem. Repeater ti totiž omezí šířku pásma (rychlost) na polovinu. Navíc nevhodným umístěním se ti klidně může stát, že na zařízení máš sice plný signál, ale rychlost je zoufale malá.
amirinda píše: Já tady měl techniky přímo od Huawei a ve finále to dopadlo tak, že jsem nechal ten starej modem "modemovat", koupil router TP-link, kterej dělá všechno ostatní a vyřešeno.
A měl bys nějaký postup, jak ten T-Mobile modem přemostit s pomocí routeru?
Jeden se mi doma válí, je to model: TP-LINK / TL-WR940N
Ale nemá 5G, takže netuším, co by s ním šlo případně vylepšit.
MSI MAG B460 TOMAHAWK CPU Intel Core i5-10400F + Cooler Master Hyper 212+ GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GBRAM HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black PSU Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) STORAGE SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - System disk CASE Fractal Design Define R6 USB-C White LCD AOC 32" Q3279VWFD8 MOUSE Logitech MX Master 3 BLACK KEYBOARD Logitech Illuminated
Tak zkusit to můžeš, více méně by bylo nejlepší jak píše kolega ITCrowd, propojit kabelem ten router se stávajícím modemem, ale nevím jestli půjde nastavit jako AP, teoreticky jo a uvidíš. Pročti si to, co má v podpisu.
ahoj,
o2 nabizi 5g internet na doma - poskytnou ti simku a modem to chapu
potom k mobilnímu tarifu kde mám neomezené data je možnost tzn. O2 connect
kdy ti k tomu tarifu pošlou druhou simku , kterou si šupneš jak oni pišou do...
Poslední příspěvek
S tím máš pravdu, ještě jsem zapomněl. Při aktivaci o2 connect automaticky převádí na nový tarif a nikdo Vám to neřekne. Měl jsem Neo + stříbrný a hned dali Neo stříbrný za víc peněz (ale prý převedou všechny časem). To samé když se aktivuje Oneplay.
Chci se zeptat, zda se dá tato sestava něčím upgradovat, aby byla výkonnější a vydržela nějaký ten rok navíc a jestli se to vůbec vyplatí nebo časem sestavit úplně nové PC ?
V textu jsou okopírované celé názvy produktů z eshopu. Netušil jsem, že se nad tím někdo vůbec pozastaví :-) a za uvedené (ne)zásadní technické specifikace se tímto omlouvám.
Ale je pravda, že jsem zapomněl zmínit, že počítač je primárně určen na...
na Alze jsem si přidal do košíku PC komponenty a doufám, že jsou mezi sebou kompatibilní. :D Cena je sice vyšší, ale chci, aby mi PC vydržel několik let. Zdroj jsem zvolil vyšší, kvůli případnému budoucímu upgradu, například na RTX 5090...
Poslední příspěvek
Chybí tam základní údaj - na jakém monitoru to poběží? Od toho se odvíjí grafika.
Vodní chladič je zde nevhodný (9800X3D nijak extrémně netopí, navíc nezaručuje bezhlučnost, natož dlouholetou spolehlivost), výbornou službu udělá třeba tento:...
Dobrý den,
chci poprosit o radu. Chci vyměnit ramky za silnější, tyto už to moc nedávají --- HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333.
Ale nechci udělat chybu aby to vše frčelo jak má. Asi by stačilo 32 GB.
Děkuji za pomoc a hezké Vánoce.