Můj nový PC
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Můj nový PC
Zdravím, stavím si počítač na hraní her, renderování videí, úprava obrázků a grafiky, distribuované výpočty. Mám na vás zkušenější otázku, zda by tato sestava mohla stačit a všechny tyto věci a to i na nějakou tu delší dobu s tím, že by mě dokázala při hraní poskytnout plynulou hru (např.: Microsoft Flight Simulator 2020, GTA5...) s nejvyššími detaily.
Sestava:
Motherboard: X399 Aorus Pro
CPU: AMD Ryzen R9 Threadripper 1920X
GPU: Aorus RTX 2060 Super 8G
RAM: 16GB Aorus RGB Fusion 3200mhz DDR4
PSU: GIGABYTE AORUS P850W
SSD: Samsung 970 EVO 1TB M.2
Díky za vaše odpovědi
Sestava:
Motherboard: X399 Aorus Pro
CPU: AMD Ryzen R9 Threadripper 1920X
GPU: Aorus RTX 2060 Super 8G
RAM: 16GB Aorus RGB Fusion 3200mhz DDR4
PSU: GIGABYTE AORUS P850W
SSD: Samsung 970 EVO 1TB M.2
Díky za vaše odpovědi
Re: Můj nový PC
To je ted nesmysl to stavět na starých threadriperech, za chvíli vyjdou nové a s těmi starými je pomalu víc problémů než užitku. Plně ho pracovně nahradí a herně bude mnohem lepší ryzen 9 3900x popřípadě 3950x a dát ho do x570 desky. Vyjde to možná i levněji a bude to snad ve všem lepší. Grafika by se dala asi levněji, pokud nutně nepožaduješ tu aorusku nebo i zvážit RX 5700XT. To samé ramky, jdou levněji a lépe, pokud mermomoci nechceš tyhle(zároven bych zvážil 32 GB) a to samé zdroj. Disk bych zvážil z řady PRO.
Hlavně napiš jaký máš rozpočet.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
Jde mi také o RGB synchronizaci. A co jsem se koukal, tak u většiny firem, u kterých jsem si řekl, že postavím kompletní sestavu právě s tím RGB sync. tak byli docela dost drahé komponenty případně neměli žádné RGB na základní desce nebo na ramkách. A ano, tak nějak trvám na Aorus sestavě a rozpočet mám 50K.Azmir píše:To je ted nesmysl to stavět na starých threadriperech, za chvíli vyjdou nové a s těmi starými je pomalu víc problémů než užitku. Plně ho pracovně nahradí a herně bude mnohem lepší ryzen 9 3900x popřípadě 3950x a dát ho do x570 desky. Vyjde to možná i levněji a bude to snad ve všem lepší. Grafika by se dala asi levněji, pokud nutně nepožaduješ tu aorusku nebo i zvážit RX 5700XT. To samé ramky, jdou levněji a lépe, pokud mermomoci nechceš tyhle(zároven bych zvážil 32 GB) a to samé zdroj. Disk bych zvážil z řady PRO.
Naopak v Threadripperech vidím docela budoucnost. Vybíral jsem hlavně podle socketu a do budoucna plánuji zase upgradovat na lepší threadripper. Nechtěl jsem ani moc X570tky tesky už jen z toho důvodu, že bych ji mohl za pár let zase měnit, protože AM4 už začíná být na samé hranici výkonu (myslím si..). Takže AM4 neměli pro mě význam.
Takhle neuvažuj vůbec. Kupovat počítač s tím že něco "plánuji, možná, uvažuji, do budoucna atd" nemá cenu. Je to počítačová technika. Pokud chceš nutně threadripper, počkej na nové, jsou už za rohem. X570 spolu s 12/16 jádrem si myslíš že ti přestane stačit za jak dlouho? Za 4-5 let sotva? Za 5 let ten pc zahodíš a koupíš zase nový výkonější kousek techniky co je kompatibilní s novými věcmi, věř že to zřejmě nebudeš upgradovat.
Toho RGB sem se trošku bál. No jak píšeš, připlatíš si za to, i když víceméně zbytečně. Ty RGB komponenty jsou většinou dražší a ještě k tomu kolikrát horší :)
Toho RGB sem se trošku bál. No jak píšeš, připlatíš si za to, i když víceméně zbytečně. Ty RGB komponenty jsou většinou dražší a ještě k tomu kolikrát horší :)
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
Jasný no.. Co se týče počítačové techniky tak tady jsou i tři roky dlouhá doba. Ale tak, zkusím to a uvidím, jak to dopadne.Azmir píše:Takhle neuvažuj vůbec. Kupovat počítač s tím že něco "plánuji, možná, uvažuji, do budoucna atd" nemá cenu. Je to počítačová technika. Pokud chceš nutně threadripper, počkej na nové, jsou už za rohem. X570 spolu s 12/16 jádrem si myslíš že ti přestane stačit za jak dlouho? Za 4-5 let sotva? Za 5 let ten pc zahodíš a koupíš zase nový výkonější kousek techniky co je kompatibilní s novými věcmi, věř že to zřejmě nebudeš upgradovat.
Proc si tu vubec sel, kdyz nemas zajem o radu. Pokud threadripper, tak novy, ne stary, kdyz ho nutne musis mit.
Já si tvé rady vážím ale to, jestli to udělám podle tvé rady je už na mě.Azmir píše:Proc si tu vubec sel, kdyz nemas zajem o radu. Pokud threadripper, tak novy, ne stary, kdyz ho nutne musis mit.
A proč jsem sem psal? Potřeboval jsem nějaký jiný názor na tuto sestavu, za což ti děkuji :) . Takže až budu mít problém, vzpomenu si na tvojí radu a příště dám na tebe.
Tak jsou to tvoje peníze co letí do kanálu
. Ty vyhodíš prašule za nevýkonný a drahý cpu, který má ve hrách strašné problémy. Za pár týdnů ho nahradí nová mnohem lepší a výkonější generace. To budeš čubrnět jak si koupíš nový pc za 50k a za dva měsíce bude mít cenu 25 a výkon pc za 20k
Tady bohužel pro tebe tedy, se snažíme radit lidem většinou ekonomicky nejlepší a nejvýkonější varianty, naopak jak to chceš ty to moc rádi neděláme.
souhlas s Azmirem - postavit to na R9 3900/3950X, X570 bórdu a 32GB RAM...
- Michael850
- Elite Level 11.5

Tak tak, jinak není náhodou u toho TR už nějaký problém s komoatibilitou, že TR 2 za 3 nevyměníš? Myslím, že jsem někde o něčem takovém četl, že to tam má být blokované. Takže případný upgrade by asi dost možná stejně padl. Tak ale sám vidíš, že takovou platformu se stejně moc nevyplatí upgradovat - když vyjde nová generace, tak to tu stávající zadupe do země, i když ta další, na Zen 3, už asi nebude zas takový trhač asfaltu, jak se dříve zdálo, podle už nějakých úniků.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Taky bych počkal na Ryzen 9!
https://www.alza.cz//amd-ryzen-9-3900x- ... bkEALw_wcB
https://www.alza.cz//amd-ryzen-9-3900x- ... bkEALw_wcB
WWW.PC-LECEBNA.CZ CZ/SK Diskuzní fórum pro všechny PC závisláky! Poradna, návody, tipy a pokec nejen o PC! :)
Jasný noAzmir píše:Tak jsou to tvoje peníze co letí do kanálu. Ty vyhodíš prašule za nevýkonný a drahý cpu, který má ve hrách strašné problémy. Za pár týdnů ho nahradí nová mnohem lepší a výkonější generace. To budeš čubrnět jak si koupíš nový pc za 50k a za dva měsíce bude mít cenu 25 a výkon pc za 20k
Tady bohužel pro tebe tedy, se snažíme radit lidem většinou ekonomicky nejlepší a nejvýkonější varianty, naopak jak to chceš ty to moc rádi neděláme.
Ono je hezké mít procesor od AMD řady R9 threadripper, který stojí 48K za což mám celou PC sestavu a spolu s Ryzenem 9 bych se nevešel do rozpočtu (i když je to nějakých 14 tisíc).
Plánuji to tak, že teď si dejme tomu koupím tento procesor, který bude nějakou dobu fungovat a pak si koupím do patice TR4 právě ten výkonnější a budu moct investovat do něj více peněz, protože bude zase větší rozpočet jen na procesor a ne na celou sestavu.
Každopádně nechápu proč je RX 5700 výkonnější (koukal jsem na videa) víc, než RTX 2070 a svým výkonem se vyrovná až RTX 2070 Super a ještě je za tak 2x nižší cenu..
Já nemám moc AMD grafiky rád (a nebo je to možná pro to, že s nimi nemám zkušenost) tak si ji pořídím třeba později. Teď chci vybírat hlavně u značek, s kterými mám zkušenosti a to, jestli už vyhodím peníze za RGB, mě nějak netíží, protože RGB chci :) .
Ale opravdu, děkuji za tvé rady a použiji je do budoucna.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 49 vteřinách:
Vše je možné.. Na druhou stranu, nikdy nedocílíš nejvýkonnějšího počítače na světě, protože vždy může být výkonnější. To samé u komponentů, které se stále a stále vylepšují. Zatím si postačím u TR4 a jestli bude nějaký problém tak hold vyměním tu základní desku.Michael850 píše:Tak tak, jinak není náhodou u toho TR už nějaký problém s komoatibilitou, že TR 2 za 3 nevyměníš? Myslím, že jsem někde o něčem takovém četl, že to tam má být blokované. Takže případný upgrade by asi dost možná stejně padl. Tak ale sám vidíš, že takovou platformu se stejně moc nevyplatí upgradovat - když vyjde nová generace, tak to tu stávající zadupe do země, i když ta další, na Zen 3, už asi nebude zas takový trhač asfaltu, jak se dříve zdálo, podle už nějakých úniků.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek