Čau vespolek, potřebuji poradit s problémem
dnes jsem si chtěl ušetřit práci s reinstalací Win. 10 na notebooku a použil jsem k tomu nástroj od HP na obnovení do továrního nastavení, jenže mi to hodilo chybu a notebook se restartoval, poté jak nabíhal BIOS vyskočila mi hláška, kterou jsem četl jen letmo, cosi okolo TPM a jestli to chci vymazat, tak mám zmačknout F1.
Jo a od té chvíle nevidím v biosech v bootmenu disk a vyskakuje mi pouze hláška ať vložím cosi bootovatelného.
Zkoušel jsem obnovit BIOS, dělal jsem diagnostiku paměti, ale sám se neumím pohnout dál a vlastně ani nevím jestli má být to TPM nastavené jako viditelné atd., může mi prosím někdo poradit?
Zhacené obnovení do továrního nastavení, vymazané TPM
Zhacené obnovení do továrního nastavení, vymazané TPM
Kdo chce psa jíst, hůlky si najde.
-
Uziv00
Re: Zhacené obnovení do továrního nastavení, vymazané TPM
Já tedy nechci malovat čerty po zdech, ale TPM a HP dohromady by mohlo znamenat, že jsi odstranil ochranu TPM a tím pádem se na disk už nedostaneš, protože je zašifrovaný. Je třeba si číst, co pc píše.
Jo jsem debil, tak moc jsem spěchal že jsem to jen přelítl očima a odpálil. Otázka je co dál? Disk zahodím a dám novej, nebo mi ho někde odblokují? ,já vůl.
-
Uziv00
Disk by HW fungovat měl. Jen ho budeš muset znovu iniciovat, naformátovat a instalaci systému spustit z flashky. Obnova už pravděpodobně možná nebude.
Už stahuju instalaci na flashku, tak uvidím jestli to rozjedu.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 3 minutách 17 vteřinách:
Tak mám problém, protože už jsem zkusil dvě flashky, ale v boot menu na tomhle pc je nevidím
Dodatečně přidáno po 1 hodině 3 minutách 17 vteřinách:
Tak mám problém, protože už jsem zkusil dvě flashky, ale v boot menu na tomhle pc je nevidím
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 6435 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Prorock
-