Azmir píše:Pak poreferuj na tu vesntusku, původně jsem jí taky chtěl, ale pak jsem se zhrozil nad hlučností a teplotama, co jsem viděl v testu. Určitě zvedni thermal limit jak ti přijde, jinak budeš throttlovat.
Určo. Zatím jsem měl čas si zahrát Overwatch. Projedu náročnýma hrama a uvidíme co a jak. Zatím je ok. Teplota v idle kolem 30-40 tuším. Mohu se zeptat, kde ze zvedá limti? V biosu?
Moje měla 76° a v té době jedou větráky na 68%. To byl nízký limit a občas to kvůli tomu throttlovalo, dal jsem to až někam k 85°, grafika přes 80° nejde za žádných okolnosti, ale už aspon nethrottluje. Ty u té ventusky nastav určitě těch 85°, protože v těch testěch se přes 80° rozpálila běžně a pak i prý dost řvala. Moje i při max zátěži je tichounká a nejde přes tuším 78° ani po několika hodinách hraní. Když bych nastavil agresivnější křivky, myslím že bych jí v pohodě uchladil 60-70°, ale to ticho je lepší Když nechám zaplou hru a pc jede na max a odběhnu si na pár minut, vrátím se a monitor jak přejde do režimu spánku, tak jak otevřu dveře, skoro nevím jestli pc je vyplý nebo zaplý, jak jede tiše.
Už nevím kde to přesně bylo, jak jsem kupoval jsem prolítl všechny recenze na netu a hledal jsem dost deep, protože toho moc nikde o super grafikách člověk nepřečte. Ale pro představu stačí kouknout na recenze na amazonu/new eggu/heurece/czc atd. např. https://www.czc.cz/msi-geforce-rtx-2070 ... 73/produkt nebo https://www.amazon.com/MSI-RTX-2070-Sup ... B07V39YSPF Člověk se tam občas něco dočte. Co jsem koukal tak v plno recenzích nic nedělají s thermal limitema a pak všude vidíš maximální teplota 76°, jenomže to je teplota při které grafika už dávno throttluje a je to teplota nastavená z výroby. Grafika nejde na tolik stupnu, protože to zvladá uchladit, ale protože musí a díky tomu snižuje takty a podobně. Člověk pak vidí jenom jak rostla teplota v zátěžovém testu, ale frekvence ti k tomu už nikdo nedodá. Navíc když pustím furmark a grafika za pár vteřin hitne maximum, tak je jasné, že asi něco není dobře. Já když pustím furmark s otevřeným thermal limitem, tak ani po desítkách minut nejdu přes 80°, ale myslím že ta ventuska půjde určitě...
no já nevím, před dvěma týdny jsem prodával MSI, ta měla limit na 82°, naopak, snižoval jsem ho, byl jsem pak ale jen na 75% výkonu karty ... byla to ale jednovrtule, zbavil jsem se jí ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Tak zkuste a otestuje. U mě těch 76° nebo kolik stupnů bylo málo a pocítil jsem jak padly frekvence a v ten moment sem se šel podívat na power limit, zvýšil to a od té doby ok. Jinak co si mám přestavit na tom, že frekvence drží nad max to nevím teda
Ahoj, zakoupil jsem nove monitory 2K ale moje GPU RTX3060Ti je na to pro hry již poněkud slabší, muj rozpočet je cca 15K, Děkuji za rady, PC je v popise
Poslední příspěvek
Jestli chceš mít pokoj na delší dobu, tak bych šel do 16GB. Navíc nikdy nevíš co si budeš chtít zahrát i jinýho.
Ahoj, dal by mi někdo tip na dobrá sluchátka? Cena kolem 2500. Nechci pecky, sloužily by na poslech při cvičení (posilovna i běh), takže musí pevně sedět na hlavě. Ideální dlouhá výdrž a bezdrátové.
Máte někdo představu?
Díky moc.
Poslední příspěvek
Mně u těch Marshallů přijde že se tam ucho nevejde :D
ale nechce mi fungovat monitor i když je zapojený v grafické kartě ale když změním...
Poslední příspěvek
No, tazatel píše, že je to nové PC, takže je ten počítač nejspíše sestavěný teď.
A pokud se ti nic nezobrazuje už od samotného zapnutí PC, tak to není ovladači grafické karty. Takže na tvém místě bych si zkontroloval zda je opravdu vše správně...
potřeboval bych poradit při výběru nové televize. Rozpočet bych si představoval kolem 25k. Chtěl bych vyzkoušet nějakou OLED, poradili byste mi z čeho bych si měl vybrat?
Mám v plánu koupit nějakou IPTV a popřípadě nějakou streamovací...
Poslední příspěvek
Pokud se spokojis s velikostí, tak proč ne. Je to OLED a má 100hz. Za ty peníze lepší nesezenes.
Ahoj na techpowerup AMD Radeon RX 9070 a AMD Radeon RX 9070 XT mají být v prodeji od 24 ledna a nVidia GeForce rtx 5080 a nVidia GeForce rtx 5090 a nVidia GeForce rtx 5090 D mají být v prodeji od 30 ledna.
Na Alze už mají informace jen pro nVidia...
Poslední příspěvek
Hardwarove chyby to byt nemohou, prodejci uz maji karty ve skladech. Jak by vyresili hardwarove chyby karet, co uz jsou davno vyrobene?