Ubuntu 8.04(amd64)nejde nainstalovat
Moderátor: Mods_senior
Ubuntu 8.04(amd64)nejde nainstalovat
Zdravím, potřebuji poradit s Ubuntu 8.04.amd64, zkoušel jsem si ho nainstalovat na prázdný zformátovaný disk(NTFS), postupoval jsem podle průvodce instalací-vyzkoušet Ubuntu bez jakýchkoliv.....,nastavil češtinu, Prahu, klávesnici Czechia. Na ploše jsou dvě ikony, v popředí hláška
Internal error
failed to initialize HAL!
sorry, the program "gnome-keyring-daemon" closed unpectedly
if you were not doing anything confidential(entering passwords or other inform)
Tedy jsem zkusil nainstalovat Ubuntu 7.10.amd64. Tam se instalace zdařila, ale ne tak s připojením k netu. Bohužel mám pro připojení O2 modem USB Aetra Starmodem, který jak vidět nemá podporu pro Ubuntu, jestli to někdo rozchodil , ať mi prosím poradí, jak na to.V opačném případě je řešení koupě ethernetového modemu? Síťovou kartu LAN mám.Modem USB Aetra nepodporuje ani OS Vista což mi sdělili na O2.
Internal error
failed to initialize HAL!
sorry, the program "gnome-keyring-daemon" closed unpectedly
if you were not doing anything confidential(entering passwords or other inform)
Tedy jsem zkusil nainstalovat Ubuntu 7.10.amd64. Tam se instalace zdařila, ale ne tak s připojením k netu. Bohužel mám pro připojení O2 modem USB Aetra Starmodem, který jak vidět nemá podporu pro Ubuntu, jestli to někdo rozchodil , ať mi prosím poradí, jak na to.V opačném případě je řešení koupě ethernetového modemu? Síťovou kartu LAN mám.Modem USB Aetra nepodporuje ani OS Vista což mi sdělili na O2.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- memphisto
- Guru Level 13

Re: Ubuntu 8.04(amd64)nejde nainstalovat
odkud jsi ho stáhl?zkontroloval sis md5 součet?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Stáhnul jsem to odsud:
http://www.linux.cz/
Kontrolní součet, to mi budeš muset přiblížit , nebo napsat odkaz, v Linuxu jsem začátečník..
http://www.linux.cz/
Kontrolní součet, to mi budeš muset přiblížit , nebo napsat odkaz, v Linuxu jsem začátečník..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Stáhni si raději verzi 32 bit, jsou s ní menší potíže.
Jo , už jsem ji taky stáhnul tak to zkusím, i když jsem chtěl právě zkusit tu 64-bitovou...
Tak tady je ten součet, jestli je to ono:
MD5 generátor
Formulář pro výpočet md5 hodnot pro URL a dokument.
URL:
spočítat kontrolní součet dokumentu
Kontrolní součet URL (http://releases.ubuntu.cz/hardy/):
17bf3578fb5137601eb370ab8ae5b095
Kontrolní součet dokumentu:
ff6aef5722b4f94a385c0b17f1eeae44
Tak tady je ten součet, jestli je to ono:
MD5 generátor
Formulář pro výpočet md5 hodnot pro URL a dokument.
URL:
spočítat kontrolní součet dokumentu
Kontrolní součet URL (http://releases.ubuntu.cz/hardy/):
17bf3578fb5137601eb370ab8ae5b095
Kontrolní součet dokumentu:
ff6aef5722b4f94a385c0b17f1eeae44
- Weslo
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
v bugzille už to je...píšou něco o problémech se zaváděním gnome.Jak už tady někdo psal zkus 32bit je to lépe odladěno.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Jo , tak 32-bitová verze se nainstalovala, vše chodí až na ten USB modem Aetra starmodem, na ten nejsou ovladače, zkusím ještě pohledat na netu. S ethernetovým by to asi šlo, karta LAN je nainstalována.Pokud to někomu chodí, tak by mohl poradit- jen ohledně modemu Aetra Starmodem USB. Jinak díky.
- Sektor
- Level 3

- Kontaktovat uživatele:
Light offtopic :
*Zkoušel jsem z Windows Vista 32bit (SP1) i Windows XP 32bit (sp2 a teď i SP3) nainstalovat Ubuntu 8.04 přes rozhraní windows, jak nyní nově nabízí .... vše proběhne OK , po restartu PC naskočí výběr Vista/XP/Ubuntu a první bootovací obrazovka proběhne v pohodě, něco se doinstaluje ,restartne systém ... pak logo ubuntu načítá asi 3 minuty a vyhlásí to error a jediné co můžu udělat je napsat "help" , kde mi to napíše úplný ( všeobecný) nesmysly...
-Zkoušeno na 2 PC - na instalacvi snad ani nejde co zkazit, zkoušel jsem to celkem 5x i s různou velikostí disků apod ... nic ...
Díky za případné rady - jako image jsem nezkoušel a skutečně ani zkoušet nechci, takže předem děkuji za nabídky ale nemám zájem.
*Zkoušel jsem z Windows Vista 32bit (SP1) i Windows XP 32bit (sp2 a teď i SP3) nainstalovat Ubuntu 8.04 přes rozhraní windows, jak nyní nově nabízí .... vše proběhne OK , po restartu PC naskočí výběr Vista/XP/Ubuntu a první bootovací obrazovka proběhne v pohodě, něco se doinstaluje ,restartne systém ... pak logo ubuntu načítá asi 3 minuty a vyhlásí to error a jediné co můžu udělat je napsat "help" , kde mi to napíše úplný ( všeobecný) nesmysly...
-Zkoušeno na 2 PC - na instalacvi snad ani nejde co zkazit, zkoušel jsem to celkem 5x i s různou velikostí disků apod ... nic ...
Díky za případné rady - jako image jsem nezkoušel a skutečně ani zkoušet nechci, takže předem děkuji za nabídky ale nemám zájem.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
No proto jsem to instaloval na jiný disk a disk s WinXP jsem raději odpojil....Bylo to na zkoušku.Neměl jsem doteď o Ubuntu ani ponětí.Nevypadá ale špatně, jde o zvyk.Chtěl jsem hlavně zkusit tu 64-bitovou verzi.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek