Připojení TV Samsung pomocí LAN
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Připojení TV Samsung pomocí LAN
Ahoj,
prosím o radu a pomoc. Jsem už zoufalej a nevim co mam dělat s připojením televize na internet pomocí LAN.
Poskytovatel O2 a modem ZyXEL VMG8924-B30A
V problematice připojování IP adres, DNS, DHCP atd se absolutně nevyznám a tak jsem zkoušel postupovat podle různých článků a rad na fórech atd. Bez výsledku. Co jsem vypozorovat:
Pokud vše dám do defaultního nastavení, vypnu televizor a modem - kde před tím povolím DHCP tak průběh je následující:
- propojím modem a televizor LAN kabelem
- zapnu modem, který se začně načítat a rozsvítí se i LED kontrolka, která informuje o připojení LAN kabelu
- zapnu televizor, který mě informuje, že bylo detekováno připojení kabelem a zda chci toto nastavit.
- na modemu svítí téměř vše kromě aktivního připojení k internetu - LED u zásuvky z LAN kabelem také svítí
- jakmile se má aktivovat připojení na internet, respektive se aktivuje, tak LED i LAN zhasne.
- chci v televizoru na stavit připojení kabelem, ale nejde to.
- při opakování se na TV zobrazí IP adresa 169.254.129.32, Maska podsítě 255.255.0.0. + MAC adressa
Brána a Server DNS jsou 0.0.0.0.
Televizor mě informuje abych povolil DHCP, nebo zadal IP adresu, Masku, Bránu a DNS ručně = buď jsem vždy zadával špatně, nebo prostě nevím.
Zarážímě i to, ta LED indikace prostě vždy přestane svítit.
V příloze posílám print screen nastavení modemu.
Budu rád za jakoukoliv pomoc,nebo radu.
p.s.: To stejné řeším s připojením na zesilovač NAIM UNITY ATOM. Když je LAN kabelem připojen k modemu a modem se načítá, tak se na zesilovači potvrdí připojení a zobrazí se IP Adresa. V momentě jak modem naběhne tak LED indikace LAN zhasne a na zesilovačí se objeví not connected.
prosím o radu a pomoc. Jsem už zoufalej a nevim co mam dělat s připojením televize na internet pomocí LAN.
Poskytovatel O2 a modem ZyXEL VMG8924-B30A
V problematice připojování IP adres, DNS, DHCP atd se absolutně nevyznám a tak jsem zkoušel postupovat podle různých článků a rad na fórech atd. Bez výsledku. Co jsem vypozorovat:
Pokud vše dám do defaultního nastavení, vypnu televizor a modem - kde před tím povolím DHCP tak průběh je následující:
- propojím modem a televizor LAN kabelem
- zapnu modem, který se začně načítat a rozsvítí se i LED kontrolka, která informuje o připojení LAN kabelu
- zapnu televizor, který mě informuje, že bylo detekováno připojení kabelem a zda chci toto nastavit.
- na modemu svítí téměř vše kromě aktivního připojení k internetu - LED u zásuvky z LAN kabelem také svítí
- jakmile se má aktivovat připojení na internet, respektive se aktivuje, tak LED i LAN zhasne.
- chci v televizoru na stavit připojení kabelem, ale nejde to.
- při opakování se na TV zobrazí IP adresa 169.254.129.32, Maska podsítě 255.255.0.0. + MAC adressa
Brána a Server DNS jsou 0.0.0.0.
Televizor mě informuje abych povolil DHCP, nebo zadal IP adresu, Masku, Bránu a DNS ručně = buď jsem vždy zadával špatně, nebo prostě nevím.
Zarážímě i to, ta LED indikace prostě vždy přestane svítit.
V příloze posílám print screen nastavení modemu.
Budu rád za jakoukoliv pomoc,nebo radu.
p.s.: To stejné řeším s připojením na zesilovač NAIM UNITY ATOM. Když je LAN kabelem připojen k modemu a modem se načítá, tak se na zesilovači potvrdí připojení a zobrazí se IP Adresa. V momentě jak modem naběhne tak LED indikace LAN zhasne a na zesilovačí se objeví not connected.
Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN
musis v tv povolit dhcp
nebo na ni nastav:
ip: 10.0.0.33
maska: 255.255.255.0
brana: 10.0.0.13
dns: 8.8.8.8
nebo na ni nastav:
ip: 10.0.0.33
maska: 255.255.255.0
brana: 10.0.0.13
dns: 8.8.8.8
Děkuji za rychlou reakci.
Bohužel nefunguje a stav je pořád stejný.
V TV nejde nikde povolit nebo zakazat DHCP - tuhle informaci mi píše televize, když se jí nepodaří pomocí kabelu připojit, abych povolil DHCP na modemu/u poskytovatele, což mám. Pro představu ještě posílám pár screen shotů obrazovky.
Zašinám si říkat jestli to prostě není modeme a nemám si pořídit něco kvalitnějšího.
Bohužel nefunguje a stav je pořád stejný.
V TV nejde nikde povolit nebo zakazat DHCP - tuhle informaci mi píše televize, když se jí nepodaří pomocí kabelu připojit, abych povolil DHCP na modemu/u poskytovatele, což mám. Pro představu ještě posílám pár screen shotů obrazovky.
Zašinám si říkat jestli to prostě není modeme a nemám si pořídit něco kvalitnějšího.
Co to nejdřív zkusit takhle?
https://www.o2.cz/osobni/podpora
https://www.o2.cz/osobni/techzona-modem ... cle=481101
jinak co se týče samsungu a netu tak bez problému.Když jsem připojoval můj tak jsem jen dal kabel a net si tv nastavila sama a bez problémů fungoval.Jinak O2 ty šmejdy nechci ani vidět.
https://www.o2.cz/osobni/podpora
https://www.o2.cz/osobni/techzona-modem ... cle=481101
jinak co se týče samsungu a netu tak bez problému.Když jsem připojoval můj tak jsem jen dal kabel a net si tv nastavila sama a bez problémů fungoval.Jinak O2 ty šmejdy nechci ani vidět.
Nerozumím proč nastavovat na modemu službu multi. Nemám O2 TV a nikdy mít nebudu
.
Využívám víceméně pouze Netflix. Chápu správně, že toto nastavení je pro O2 TV a připojení set topo boxu? Nebo to má i jiný váznam?
Jako nastavení přes Wi-Fi šlo absolutně bez problémů, ale nad LAN už trávím 4 odpoledne a jsem prostě bezradný. Zoufalství...
Využívám víceméně pouze Netflix. Chápu správně, že toto nastavení je pro O2 TV a připojení set topo boxu? Nebo to má i jiný váznam?
Jako nastavení přes Wi-Fi šlo absolutně bez problémů, ale nad LAN už trávím 4 odpoledne a jsem prostě bezradný. Zoufalství...
Tak projít nastavení-https://www.o2.cz/osobni/techzona-modem ... -b30a.html
a zjistit jaký port používá O2 tv.Možná máš kabel na net jen ve špatné dírce.
a zjistit jaký port používá O2 tv.Možná máš kabel na net jen ve špatné dírce.
brana ma byt 10.0.0.138
nenapsala se mi 8 na konci
kdyz to nastavis, das ping z pc, co je na te same siti, tak se to ozyva zpet?
ping 10.0.0.33
ping 10.0.0.33
Zkus na tom kabelu i jine zarizeni, prip. ho vymen za jiny.Zarážímě i to, ta LED indikace prostě vždy přestane svítit.
A zkontroluj to nastaveni O2TV - obvykle je to port LAN2.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
PING 10.0.0.33 (10.0.0.33) 56(84) bytes of data.dvorakj píše:brana ma byt 10.0.0.138
ping 10.0.0.33
--- 10.0.0.33 ping statistics ---
5 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 4061ms
Dodatečně přidáno po 23 minutách 5 vteřinách:
Zkoušel jsem i na zesilovači NAIM UNITY ATOM a vlastně to stejné. Dokud se modem načítá tak zesilovaš hlásí že je připojen pomocí LAN kabelu. Jak modem naběhne kompletně tak se připojení pomocí LAN ztratí.zeus píše:Zkus na tom kabelu i jine zarizeni, prip. ho vymen za jiny.Zarážímě i to, ta LED indikace prostě vždy přestane svítit.
A zkontroluj to nastaveni O2TV - obvykle je to port LAN2.
Teď jsem zkoušel přímo do počítače(iMAC) a to stejné. Dokud modem nabíhá tak LED svítí zeleně, jakmile naběhne tak dioda u LAN zhasně a konec.
Ale i když zhasne a například odpojím LAN kabel z televizoru tak ten zahlásí že kabel byl odpojen.
Jedu do města koupit jiný kabel, z čehož jsme pekelně nervózní protože ten LAN kabel co mám teď je opravdu perfektní Kategorie 6a - tak jestli to valstně taky pro ten modem není probém :-/ Tento kabel mám hlavně kvůli rychlosti přenosu, stínení a použitých materiálu od firmy Orchestra Instruments.
staci koupit obyc 5e, vyhodil si zbytecne penize... a na zkousku stacilo vymenit kabel z wan do lan, ale tak jak si sel koupit novy, tak ok.
modem, nebo co to je, vyhod a kup novy.
predtim si opis vsechny udaje na strane wan.
LAN si nastavis podle sebe
a nepripojuj prvni TV, ale notebook nebo pc, at vyradime vliv tv
modem, nebo co to je, vyhod a kup novy.
predtim si opis vsechny udaje na strane wan.
LAN si nastavis podle sebe
a nepripojuj prvni TV, ale notebook nebo pc, at vyradime vliv tv
Kabel mam a jedu domů. Zarizeni koupim nove namisto ZyXEL co jsem dostal od O2. Mam vyhlidli jeden od ASUS, ale to me ude dnes.
WAN mam udelany print screen. V zasuvce WAN na modemu jsem nikdy nic pripojeneho nemel. Pouze LAN a pripojeny kabel do DSL
WAN mam udelany print screen. V zasuvce WAN na modemu jsem nikdy nic pripojeneho nemel. Pouze LAN a pripojeny kabel do DSL
no mas v tom trochu hokej, ale neva 
No zkus to s tim kablem. ohledne noveho zarizeni si nech poradit, je tu par borcu, co doporuci dobry dsl router. (adsl, vdsl?)
Dodatečně přidáno po 18 minutách 34 vteřinách:
jeste bys mel zkusit tovarni nastaveni toho routeru a cele si to nastavit znova.
wan das tak, jak mas
LAN nastavis znova, nechas default podsit, co ti to vytvori.
na nb pak pomoci ipconfig /all zjistis branu, masku.
No zkus to s tim kablem. ohledne noveho zarizeni si nech poradit, je tu par borcu, co doporuci dobry dsl router. (adsl, vdsl?)
Dodatečně přidáno po 18 minutách 34 vteřinách:
jeste bys mel zkusit tovarni nastaveni toho routeru a cele si to nastavit znova.
wan das tak, jak mas
LAN nastavis znova, nechas default podsit, co ti to vytvori.
na nb pak pomoci ipconfig /all zjistis branu, masku.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek