Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu
Ahoj, zkusil jsem prodloužit wifi signal, bohuzel nevim, proc wifi nejde.
K internetu mam napojen Dlink router-primarni, Tp link router mel slouzit jako prodluzovac signalu.
Postup: v administraci Tp linku jsem zaskrtl Wds, a dal analyzovat. Naslo mi to signal z Dlinku, dal jsem connect a zadal heslo do wifi site Dlinku. Nyni se mi objevily dve wifi site, jedna z Dlinku a druha z Tplinku. Nicmene ani k jedne se neda poradne pripojit. Kdyz merim silu signalu:
Ma dlink -50dbm a tplink -41dbm, kdyz se nachazim tak nejak mezi nimi. Kanal mam na CH1. Poradi prosim nekdo, v cem delam chybu.
Z primarniho Dlinku by mel jit signal, wds jsem zde nenastavoval, asi sem udelal chybu zde, ze?
K internetu mam napojen Dlink router-primarni, Tp link router mel slouzit jako prodluzovac signalu.
Postup: v administraci Tp linku jsem zaskrtl Wds, a dal analyzovat. Naslo mi to signal z Dlinku, dal jsem connect a zadal heslo do wifi site Dlinku. Nyni se mi objevily dve wifi site, jedna z Dlinku a druha z Tplinku. Nicmene ani k jedne se neda poradne pripojit. Kdyz merim silu signalu:
Ma dlink -50dbm a tplink -41dbm, kdyz se nachazim tak nejak mezi nimi. Kanal mam na CH1. Poradi prosim nekdo, v cem delam chybu.
Z primarniho Dlinku by mel jit signal, wds jsem zde nenastavoval, asi sem udelal chybu zde, ze?
-
Uziv00
Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu
Jediné smysluplné prodloužení signálu je router jako switch (v mém podpisu). Dva routery různých výrobců spolu zřídkakdy spolupracují.
I presto vsechno se chci optat, kde povolim wds, na primarnim(posila internet do sek. routeru) nebo sekundarnim routeru? Je potreba menit nebo neco menit v ip adrese dhcp, dns ? DekujiITCrowd píše:Jediné smysluplné prodloužení signálu je router jako switch (v mém podpisu). Dva routery různých výrobců spolu zřídkakdy spolupracují.
-
Uziv00
Dej sem přesný typ, výrobce a HW vwrze obou routerů. Zkusím se podívat, zda zamýšlené vůbec jde.ITCrowd píše:Dva routery různých výrobců spolu zřídkakdy spolupracují.
ABBC3_OFFTOPIC
-
Uziv00
S tím to nedáš. Platí pro HW verzi 5.
Tedy pokud jsem dobře pochopil, že se snažíš o rozšíření wifi. To není nic s wds apod, ale router musí umět pracovat v režimu repeater.
Zkus na ten tplink najít nějaký open wrt. Ten by to umět mohl.
Tedy pokud jsem dobře pochopil, že se snažíš o rozšíření wifi. To není nic s wds apod, ale router musí umět pracovat v režimu repeater.
Zkus na ten tplink najít nějaký open wrt. Ten by to umět mohl.
Omlouvam se, ten Dlink repeater tam ma takovou polozku, moznost. Takze myslis, ze s tim tplinkem to spolupracovat nebude?
Musel by si ich zapojiť opačne.
Děkuji všem moc za pomoc, podařilo se mi zprovoznit opakovač wifi signálu s dvěma různými zařízeními viz. výše v příspěvku Dlink a Tplink. Děkuji
Video , které moc pomohlo, zde:
https://www.youtube.com/watch?v=X-LLl9OIXK8
Hlavní body nastavení:
Třeba to také někomu pomůže, hlavní je:
Reset druheho routeru: zmackni reset 5s, vypni ze zdroje, porad drz reset a zapni, drz 10s reset a pust.
Prvni hlavni router nech zapojen kabelem k Wan, druhy prodluzovaci router propoj pres utp cat5 kabel s pc,
na druhém routeru změnit IP adresu na jinou, než původní, ne uz 192.168.0.1 vypnout Dhcp a najít signál hlavní wifiny v položce Wireless - Wireless Repeater nebo Wds, musíte také na druhém routeru mít zvolen stejný kanál jako má router hlavní wifiny/původní wifi.
Ps: pro vstup do administrace routeru neni nutno mit router pripojen k internetu, postaci pripojeni k pc pres zasuvku rj45...
Video , které moc pomohlo, zde:
https://www.youtube.com/watch?v=X-LLl9OIXK8
Hlavní body nastavení:
Třeba to také někomu pomůže, hlavní je:
Reset druheho routeru: zmackni reset 5s, vypni ze zdroje, porad drz reset a zapni, drz 10s reset a pust.
Prvni hlavni router nech zapojen kabelem k Wan, druhy prodluzovaci router propoj pres utp cat5 kabel s pc,
na druhém routeru změnit IP adresu na jinou, než původní, ne uz 192.168.0.1 vypnout Dhcp a najít signál hlavní wifiny v položce Wireless - Wireless Repeater nebo Wds, musíte také na druhém routeru mít zvolen stejný kanál jako má router hlavní wifiny/původní wifi.
Ps: pro vstup do administrace routeru neni nutno mit router pripojen k internetu, postaci pripojeni k pc pres zasuvku rj45...
Naposledy upravil(a) shockwave dne 08 dub 2019 08:47, celkem upraveno 1 x.
-
Uziv00
A tím jsi shodil rychlost wifi na polovinu. Předpokládám, že jsi otočil routery a dal jako první ten tplink, tím jsi jednak shodil max. teoretickou rychlost wifi z původních 300Mbps (dlink) na 150Mpbs (tplink) a repeaterem ještě na 75Mbps. Proto tohle řešení nedoporučuji. Za chvíli tu budeš znovu s tím, že je to pomalé. Ale kdo chce kam....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 4651 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od SGvagon
-
- 7 Odpovědi