Tobe to sice nejak funguje, ale soucasne to slouzi jako rusicka s dosahem 200-400 metru,
ktera uplne zbytecne zabira prenosove pasmo ostatnim. Kdyby to takhle udelal kazdy,
tak ta wifi nepujde nikomu, protoze bude zcela zaplnene prenosove pasmo.
Budto natahnout kabel, nebo pouzit Powerline, wifi nema ve stolnim pocitaci co delat, je urcena
pouze pro prenosna zarizeni jako mobily a notebooky.
Zvlast jestli to ma slouzit na hrani her, je kabel a Powerline mnohem spolehlivejsi reseni.
petr22 píše:Tobe to sice nejak funguje, ale soucasne to slouzi jako rusicka s dosahem 200-400 metru,
ktera uplne zbytecne zabira prenosove pasmo ostatnim. Kdyby to takhle udelal kazdy,
tak ta wifi nepujde nikomu, protoze bude zcela zaplnene prenosove pasmo.
Budto natahnout kabel, nebo pouzit Powerline, wifi nema ve stolnim pocitaci co delat, je urcena
pouze pro prenosna zarizeni jako mobily a notebooky.
Zvlast jestli to ma slouzit na hrani her, je kabel a Powerline mnohem spolehlivejsi reseni.
Tak kdybych bydlel v paneláku, určitě bych to táhl po kabelu. Takhle bydlím v rodinném domku a jedu na 5 GHz pásmu, jako jediný v celém okruhu.
Power line jsem jeden čas chtěl zkusit, jen nevím jak se k tomu postaví stará elektroinstalace ve zdi [emoji23]
Tak to v tom případě má smysl. Já mám na testy tohle: https://www.czc.cz/asus-pce-ac68/134243/produkt a tam je na 5 GHz a rozumné vzdálenosti rychlost srovnatelná. Nicméně ping je je větší. A s větší vzdáleností powerline vede.
Tak jako tak, drát je drát. Nad kabel prostě není
V tom případě pár rad:
- PL by měly být na stejné fázi. Jinak je třeba coupler https://www.conrad.cz/elektronicka-fazo ... ac.k191231 který ale sníží rychlost přenosu.
- PL by měly být přímo v zásuvce, pokud chceš zásuvku využívat, pak se hodí PL s integrovanou zásuvkou
- PL by měl využít všech tří vodičů - používá pro přenos i zem, což bys v baráku měl mít.
- měl by mít gigabitové porty, neshodíš si přece síť nějakým 100megabitem
A samozřejmě, čím rychlejší, tím lepší.
čtu na internetu o Wifi standartech 5,6 a těch úžasných rychlostech, vše samozřejmě za nutnutnosti využití pásma 5 GHz.
Bydlím v rodinném domě a za první betonovou zdí už 5 GHz nemá signál, nebo je rychlostí na úrovni 2,4.
Jak to...
Poslední příspěvek
presne tak, presny pokryti ani v zavislosti na spouste faktoru (material zdi, sirka zdi, tvary atd atd atd.) v podstate ani uplne rict nejde.
Muzes pripadne zkusit dokoupit dalsi R315 v mesh modu a uvidis no, zahradu mam pokrytou do pulky a dal to...
Zdravim vas. Potrebujem od vas poradit.
Prepojil som pc bezdratovo z tv. Cez wifi a sreen mirroring.
Lenze je problem ze mi to seka a laguje.
Moj pc je novy silny. ale moja tv je z roku 2014 a na nej mi ten bezdratovy prenos seka. Ale ja chcem...
Poslední příspěvek
Samozrejmne ze ne. Bezdratove spojeni bude mit vzdy zpozdeni.
U filmu bude pouze horsi kvalita obrazu, zpozdeni nicemu nevadi, hry ale budou kvuli zpozdeni nehratelne.
Pouzij HDMI kabel, pokud je aktivni, muze mit i 20 metru a vice.
Zdravím. Začal mi blbnout WIFI router TP link Archer AX20 AX1800. Začal často vypadávat signál, někdy se stane, že se ztratí signál pro TV v obýváku, kde byl vždy Signál dobrý. Zkoušel jsem TV připojit na Hotspot přes mobil, TV normálně fungovala....
Poslední příspěvek
Zmer to ve chvili, kdy jsou problemy se signalem.
Jsou lidi, co zapinaji wifi az kdyz ji potrebuji a pak ji zase vypinaji.
Ahoj, řeším problém na svém notebooku, který je připojený do mé wifi sítě.
Před pár dny nastal problém, že mám vysoký jitter. Zatím jsem vyzkoušel následující.
Pokud se připojím přes LAN kabel, tak problém nenastane
Problémy mám i na jiných wifi...
Poslední příspěvek
Pokud to ne-funguje tak, jak popisuješ, tak mi to ukazuje na ovladače Wi-Fi v notebooku. Zkus jiné, třeba i starší.
Mám problém spojit úspěšně PC ROG STRIX X870-F GAMING WIFI
Rzyen 9800 X3D
GeForce RTX 4090
se SONY STR=DB840
Jelikož mám to nyní zapojené přes optiku tak nefungují zadní reproduktory, jde to nějak vyřešit, prosím?
receiver má možnosti...
Poslední příspěvek
Zdravím, pokusil jsem se připojit přes PCI SoundBlaster AE-5plus, který danné formaty umí. Na mé desce jsou dvě PCI. V jednom je GPU a do druhého jsem strčil SB AE, ale PC tu kartu nevidí asi je někde něco blbě. V biosu jsou povoleny a vstup je...