Zapojení zdroje do grafické karty
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: Zapojení zdroje do grafické karty
Díky, určitě vyzkouším.Už jsem ve wattman-ovi upravoval otáčky chladiče protože original má nastavené do 79°C otáčky 480/min.A já se divil proč tam mám 84°C věčně.Někdo kdo tyhle věci neřeší musí být za čas nešťastný že si něco takového koupil.
-
casperdeluxe
- Level 3.5

Spíš je zajímavé, že to hučí i při zatížení jen CPU. Víš s jistotou, že to je zdroj?
Phanteks Enthoo Evolv X, Intel i7 12700KF, G.Skill TridentZ 4x8 4000 CL18, Asus ROG STRIX Z690-A Asus TUF RTX 3070, Phanteks Revolt X 1200, EKWB Custom loop, Samsung 970 PRO 1TB, Gigabyte Aorus Gen4 500GB, DELL Alienware AW3420DW, Corsair K95 Platinum, Steelseries Rival 600, Sennheiser GSP600, Sennheiser GSX1000
Mrknu na to, díky!xbs píše:můžeš tej grafárně snížit napětí a tim spotřebu,všechno bez ztráty výkonu...
viewtopic.php?f=7&t=182807
Uvidím teda co v nové bedně, tam bude brát vzduch z venku + v bedně bude cca 3násobný airflow, tak uvidíme jestli se to nějak projeví. Zatím děkuji všem!
Dodatečně přidáno po 1 hodině 8 minutách 31 vteřinách:
Točky jsem taky hned poladil v Afterburneru, ty teploty byly děs. Takhle držím kartu v zátěži na 65 stupních při 40% RPM.wejzy píše:Díky, určitě vyzkouším.Už jsem ve wattman-ovi upravoval otáčky chladiče protože original má nastavené do 79°C otáčky 480/min.A já se divil proč tam mám 84°C věčně.Někdo kdo tyhle věci neřeší musí být za čas nešťastný že si něco takového koupil.
Ano, fakt to dělá i jen při zatížení CPU, fakt je to zdroj. Proto jsem pojal podezření, že by to mohl dělat ten teplý vzduch z bedny.
Dodatečně přidáno po 5 hodinách 24 minutách 45 vteřinách:
Určitě jdi do toho. Čumím jak puk. Takt jsem snížil na 1300 MHz což mě stálo v průměru 2 FPS. Ale zbytek stojí za to. Jen rychlá fotka kam jsem se zatím dostal, ještě je to stabilní, tak budu dál snižovat napětí. Těch 35% jsou otáčky ventilátoru.wejzy píše:Díky, určitě vyzkouším.Už jsem ve wattman-ovi upravoval otáčky chladiče protože original má nastavené do 79°C otáčky 480/min.A já se divil proč tam mám 84°C věčně.Někdo kdo tyhle věci neřeší musí být za čas nešťastný že si něco takového koupil.

Edit: Tak podvoltováno, spotřeba GK cca 90 - 110W. CPU podvoltováno, 3,7 GHz při 1,15V stabilně. Nová bedna RG4T, dopředu jsem dokázal narvat 2x140mm+1x120mm. Vzduch z toho valí sotva vlažnej, ze zdroje úplně studenej, ale stejně ten kokot zdroj točí otáčky jak kdyby v něm hořelo. Přitom je úplně studený. Očividně je výměna ventilátoru jedinné řešení, do čehož se mi faaaakt nechce po tom co jsem konečně všechno naskládal a vyvázal v bedně, to je radost..
Fortron Hydro je prostě hlučnej zdroj. Dokonce ještě hlučnejší než Seasonic S12II. Tomu nepomůže nic. Prodej ho a kup Corsar RMx.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek