Připojení na internet pomocí ethernetového kabelu
Moderátor: Mods_senior
Připojení na internet pomocí ethernetového kabelu
Dobrý den, chci se zeptat mám doma notebook, ale nějakým způsobem (nevím jakým) mi na něm odešla WiFi. A jelikož notebook není už v záruce, tak mě napadlo že bych to zkusil propojit pomocí ethernetového kabelu nebo jak se tomu přesně říká, ale problém je v tom, že nevím jak? I když kabel připojím k notebooku, tak mi místo WiFi se signálem ukazuje počítač s kabelem a je přes to červený křížek. Vůbec nevím co s tím, byl bych moc rád kdyby mi někdo poradil jak to udělat aby mi internet šel přes ten kabel. Předem děkuji za všechny odpovědi s pozdravem bretamaly
Re: Připojení na internet pomocí ethernetového kabelu
Podívej se do správce zařízení, jestli máš nainstalovaný ovladač na ethernet.
Koukám se na notebooku do správce zařízení, ale nejsem si jistý zda myslíte to co já. Já tu vidím pouze síťové adaptéry a mám tam jen jeden a to Atheros... Nebo kde bych to přesněji měl najít, takový expert na počítače a notebooky nejsemTRNX píše:Podívej se do správce zařízení, jestli máš nainstalovaný ovladač na ethernet.
Díváš se dobře. Jaký máš notebook? (značka a typ)
Výrobce: Packard BellTRNX píše:Díváš se dobře. Jaký máš notebook? (značka a typ)
Model: EasyNote TS11HR
Na ofiko stránkách jsem našel ovladač, ale jen na Windows 7.
Stáhni a nainstaluj.
http://global-download.packardbell.com/ ... 1541687074
Stáhni a nainstaluj.
Zkusím stáhnout a nainstalovat, když tak napíšu zda pomohlo či ne.
-
Uziv00
Jestliže se zobrazí síť a symbol je přeškrnutý křížkem, nebude chyba v ovladači.
TRNX píše:Na ofiko stránkách jsem našel ovladač, ale jen na Windows 7.
Stáhni a nainstaluj.
Tak jsem zkusil stáhnout a nainstalovat a píše mi to: V tomto stroji je již nainstalována novější verze modulu "Broadcom NetLink Controller". Nastavení nemůže pokračovat.
Tak jsem klikl na Ok a nic víc to nedělalo..
Dodatečně přidáno po 1 minutě 35 vteřinách:
A nevíte v čem by mohla být chyba? Zkoušel jsem najít něco na internetu, ale marně proto jsem se obrátil sem..ITCrowd píše:Jestliže se zobrazí síť a symbol je přeškrnutý křížkem, nebude chyba v ovladači.
Spusť příkazový řádek a napiš ipconfig /all.
Proveď 2x. Jednou s připojením na WiFi a jednou přes síťový kabel. Výpis vlož sem.
Proveď 2x. Jednou s připojením na WiFi a jednou přes síťový kabel. Výpis vlož sem.
-
Uziv00
Což potvrzuje co jsem psal:
Přečti si v mém podpisu odkaz na diagnostiku sítě. Dej sem screen ze správce zařízení rozkliknutý na síťových adaptérech, výpis ipconfig /all.
Byl bych rád, kdyby se začátečníci jako trnx nepletli do věcí o kterých nemají nejmenší představu.ITCrowd píše:Jestliže se zobrazí síť a symbol je přeškrnutý křížkem, nebude chyba v ovladači.
Přečti si v mém podpisu odkaz na diagnostiku sítě. Dej sem screen ze správce zařízení rozkliknutý na síťových adaptérech, výpis ipconfig /all.
TRNX píše:Spusť příkazový řádek a napiš ipconfig /all.
No kdybych mohl tak to aspoň zkusím, ale jsem na notebooku odříznutý od WiFi, tak že provést tento krok nemůžu. I kdybych to provedl, tak to sem vložit nebudu moct. Píšu sem přes telefon..
Dodatečně přidáno po 3 minutách 8 vteřinách:
ITCrowd píše:Což potvrzuje co jsem psal:Byl bych rád, kdyby se začátečníci jako trnx nepletli do věcí o kterých nemají nejmenší představu.ITCrowd píše:Jestliže se zobrazí síť a symbol je přeškrnutý křížkem, nebude chyba v ovladači.
Jak jsem psal uživateli TRNX(pardón jestli píšu špatně) tak se n WiFi nemůžu vůbec dostat, tak že sem vložit screenshot nemůžu. Nebo mě aspoň nic nenapadá jak bych to sem mohl dát, jinak trochu nechápu co myslíte tím výpis ipconfig / all?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 2904 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od BeznyFrantaUzivatel
-
- 8 Odpovědi