Instalace windows 7 nevidí HDD
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
-
nervosaurr
- nováček
Instalace windows 7 nevidí HDD
Zdravím,
nedávno jsem tu psal, že mi blbne na mém notebooku lenovo z500 HDD, tudíž jsem dnes koupil nový.
jedná se o nějaký Toshiba 1 TB HDD 2,5
bohužel při zapojení a instalace windows 7 (ORIGINÁL) si při výberu kam win nainstalovat nenajde HDD.
předem díky za pomco
nedávno jsem tu psal, že mi blbne na mém notebooku lenovo z500 HDD, tudíž jsem dnes koupil nový.
jedná se o nějaký Toshiba 1 TB HDD 2,5
bohužel při zapojení a instalace windows 7 (ORIGINÁL) si při výberu kam win nainstalovat nenajde HDD.
předem díky za pomco
-
nervosaurr
- nováček
Re: Instalace windows 7 nevidí HDD
no, BIOS disk viděl, ale kdesi na netu jsem četl, že mám zkusit z IDE dát ahci a ted, když s tímto diskem zapnu bios, tak se bios nenačte ale zůstane jen černá obrazovka, když tam dám svůj původní disk, tak se bios normálně zobrazí.
-
nervosaurr
- nováček
v jiném pc disk normálně funguje, nemůže to být nějakýma sata driverama, které win 7 nevidí ?
-
Uziv00
Když disk nevidí BIOS, pak na to win7 vliv mít nebude.
-
nervosaurr
- nováček
špatně jsem se vyjádřil. Nový disk bios samozřejmě vidí, ale když mi instalace windows 7 nenašla žádné disky, nejdříve jsem zkusil googlit čím to může být a nějaký pán psal, že mám v biosu nastavit AHCI, jakmile jsem nastavil AHCI, tak mi nenaběhl ani BIOS, stčil jsem tam starý disk a z AHCI nastavil na LEGACY a už bios na novém disku opět jede.
-
Uziv00
Zkusil bych instalačku linuxu, zda disk "uvidí".
Nicméně to, že po přepnutí do AHCI havaruje BIOS, a to, že byly problémy se starým HDD by mohlo ukazovat i na chybu řadiče.
Se starým diskem BIOS přepnutí do AHCI přežije?
Nicméně to, že po přepnutí do AHCI havaruje BIOS, a to, že byly problémy se starým HDD by mohlo ukazovat i na chybu řadiče.
Se starým diskem BIOS přepnutí do AHCI přežije?
-
nervosaurr
- nováček
Ano, se starým funguje. Musel jsem tam dát starý, nastavit na LEGACY, pak dát nový a pak už bios normálně načetl. Windows xp disk vidí...
-
nervosaurr
- nováček
Nevím, prostě bios ho vidí, XP ho vidí, windows 7 ne...
Disk si už v tom inom PC inicializoval ,rozdelil aj naformátoval?Klikni si v tom bode inštalácie ,kde nevidíš disk na rozšírené možnosti a načtaj SATA -AHCI ovládač zo stránky NTB.Pozri sa,akú verziu biosu má NTB.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek