OT: Když máš PC za 40K a výš, tak jsi dement? Někdo PC v této cenové kategorii potřebuje ke své práci, jiný to má zase jako svůj koníček. Pro někoho to zase nejsou žádné peníze, tak proč by si to nekoupil, atd. ...Kadlec6565 píše:Tak jinakzase nejsem dement co tráví svůj život za počítačem za 40k a výš
to to radši narvu do auta
není mi přeci 5
Jak poznat podporu UEFI ?
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
- Blitzkrieg
- Level 3.5

Re: Jak poznat podporu UEFI ?
A nekdo si zase koupi sestavu od Aceru, jejiz vykon je sice nic moc, ale zase stoji hodne penez.
Se vsim co k tomu patri, vcetne zakladni desky s osekanym BIOSem bez aktualizaci.
KOupit grafiku, kdyz nebude fungovat, vratit do 14 dnu. Jak proste.
Se vsim co k tomu patri, vcetne zakladni desky s osekanym BIOSem bez aktualizaci.
KOupit grafiku, kdyz nebude fungovat, vratit do 14 dnu. Jak proste.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 20 črc 2017 22:46, celkem upraveno 1 x.
Pro někoho je zase zbytečné to auto. Každý má jiné priority
Jinak nevím, jestli bych k tomuto procesoru dával nějakou silnější grafiku. Záleží co hraješ, ale snad ve všem tě bude potom brzdit ten procesor.
Jinak nevím, jestli bych k tomuto procesoru dával nějakou silnější grafiku. Záleží co hraješ, ale snad ve všem tě bude potom brzdit ten procesor.
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
-
Kadlec6565
- Level 2.5

když to vidím tak je to 50 na 50
ale asi to kašlu
radši to prodám
za takový stresy mi to nestojí, objednal jsem tu kartu Radeonku, rano tu má být ale teda nevyzvednu ji no
stejně nepujde
Souhlas. Auto potřebují důchodci, invalidé a odříznutí (od dopravy) vesničané ...Andrew98 píše:Pro někoho je zase zbytečné to auto. Každý má jiné priority![]()
Když nevyzvedneš zboží, podruhé už od nich nemusí nic přijít nebo můžeš dostat pokutu!
- Blitzkrieg
- Level 3.5

Tak to je trochu přehnané, ne? Nevím sice u koho to objednával, ale pokud to byl nějaký větší e-shop, tak ty jsou na nevyzvednuté objednávky jistojistě zvyklí... Zboží se normálně vrátí na sklad a jede se dál... 
A pokuta? Dost by mě zajímalo, jakým právem by to chtěli vlastně vymáhat - respektive, jak by dokázali, že jsi to skutečně objednal ty a nejednalo se kupříkladu o žertík...?
A pokuta? Dost by mě zajímalo, jakým právem by to chtěli vlastně vymáhat - respektive, jak by dokázali, že jsi to skutečně objednal ty a nejednalo se kupříkladu o žertík...?
-
Kadlec6565
- Level 2.5

Je to nějaký blábol to by měl každý žalobu
Jinak co se týká auta že ho potřebují jen vesničané, prostě ho mají spíš lidi co nesedí u PC ale vydělají si
je jasné že pokud se držíš tohohle pravidla tak auto mít nikdy nebudeš
možná ani řidičák
PS: na počítač kundy nezbalíš
to je jako napsat K čemu dům, když můžu bydlet v paneláku
ale jinak zpět k problému
Pokud tu kartu hodím do PC
co udělá ?
nezapne se ? nebo se jen nenačte obraz ? nebo možnááááá pojede ?
No já bych si radši přečetl podmínky na e-shopu, objednáním s nimi souhlasíš a leckterý e-shop má pokutu v nich zakotvenou kvůli takovým vykukům jako jsi ty! Auto jsem měl a prodal ho, protože pro mě bylo zbytečné, když mám zdravé nohy - což asi nemáš a nebo jsi koule, či brzo budeš. Chodit je zdravé a auto si mohu kdykoli půjčit, a lepší než na jaké se zmůžeš ty! A když jezdíš autem, tak za tebou žádná nemá možnost přilézt, aspoň já holky musím skoro odhánět! P.S.: Ty malá kundo!
Je celkem dost lidí, co jen sedí u počítače a vydělávají si slušné peníze. Často si vydělávají víc než "opravdovou" manuální prací a přijde mi to atraktivnější než opravovat silnice. Grafika může fungovat, nebo také nemusí. Není nic jednoduššího, než kartu vyzvednout a zkusit. Pokud karta nebude fungovat, tak jí prostě vrátíš.
Budu rád, když se oba zdržíte dalších řeší o tom, jestli máte auto, jestli se na vás někdo lepší, nebo chodíte pěšky, každý má jiné priority, ale rozhodně sem nepatří dohadování se a "poměřování kdo je lepší"...
To X: Doufám že teda dondeš i na sraz
To X: Doufám že teda dondeš i na sraz
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
Denne 30 km do prace a 30 km z prace (autem 25 minut, MHD 80 minut jedna cesta), o vikendu na chatu 60 km tak a 60 km zpet a kazdy tyden na poradny nakup s takovyma 3-4 nakupnima taskama. Chodit je zdrave 
Zpet k necemu uzitecnemu:
1. je v BIOSu polozka UEFI v nastaveni bootovacich zarizeni ?
Ano/ne
2. existuje aktualizace BIOSu od vyrobce ?
Ano / ne
Ona je to takzvana pudova zalezitost - budto to pude, nebo nepude. Napr. EVGA tvrdi, ze i nejnovejsi karty podporuji legacy BIOS. Je treba to zkusit.
Zpet k necemu uzitecnemu:
1. je v BIOSu polozka UEFI v nastaveni bootovacich zarizeni ?
Ano/ne
2. existuje aktualizace BIOSu od vyrobce ?
Ano / ne
Ona je to takzvana pudova zalezitost - budto to pude, nebo nepude. Napr. EVGA tvrdi, ze i nejnovejsi karty podporuji legacy BIOS. Je treba to zkusit.
Sraz zvažuji, ale zatím chybí nějaký program, co by mě tam přitáhl, nějaký takový obecný pokec absolvuji kdekoli, kdykoli a s kýmkoli, když si máme co říct, tak se to občas i řádně protáhne. Samozřejmě že bych jel dopravou či si půjčil auto, pěšky by to bylo na pár dní a z práce mi jsou schopni volat i 4x za den, že mě potřebují - občas mi dají i pár dní pokoj, naštěstí.
Práce mám 3, do dvou kolem 20 km a hromadnou dopravou jsem tam také déle, ale já si jízdu užívám (30 min autobus, 45 min kodrcavou lokálkou - vlakem), vyslechnu si lidi, o čem si špitají (ty o tom přitom nemají ani tušení), projdu se. Povinnost být v práci každý (pracovní) den by mě asi zabila, mě stačí sem tam občas, abych zjistil co je nového, nehodlám otročit kvůli penězům, chci žít a to nyní - poprvé v životě jsem šťastný. Žiji v klidné vilové čtvrti, takže mám skoro dům a chatu v jednom. A tašky s nákupem tahám pěšky a ani nepoužívám MHD, přece nejsem padavka!
Tak BIOS a UEFI jde rozeznat na první pohled, UEFI má grafické rozhraní a jde ovládat i myší ...
Práce mám 3, do dvou kolem 20 km a hromadnou dopravou jsem tam také déle, ale já si jízdu užívám (30 min autobus, 45 min kodrcavou lokálkou - vlakem), vyslechnu si lidi, o čem si špitají (ty o tom přitom nemají ani tušení), projdu se. Povinnost být v práci každý (pracovní) den by mě asi zabila, mě stačí sem tam občas, abych zjistil co je nového, nehodlám otročit kvůli penězům, chci žít a to nyní - poprvé v životě jsem šťastný. Žiji v klidné vilové čtvrti, takže mám skoro dům a chatu v jednom. A tašky s nákupem tahám pěšky a ani nepoužívám MHD, přece nejsem padavka!
Tak BIOS a UEFI jde rozeznat na první pohled, UEFI má grafické rozhraní a jde ovládat i myší ...