Jako škoda, že nemá VPN což měl mít nejnovější OS od QNAPu, android se v tom celkem seká, ale na XBMC, Spotify atd. to stačí, jediný co mě fakt nasr.. že nepodporuje NTFS, takže přetahování dat přes FTP a kdo by chtěl přetahovat 1,8TB přes FTP
zkušenosti s touto značkou NASu
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
-
Scarecrowed
- Level 1.5

Re: zkušenosti s touto značkou NASu
tak jsem si nakonec vzal tenhle nas - https://www.alza.cz/qnap-tas-168-levne- ... .htm#popis
Jako škoda, že nemá VPN což měl mít nejnovější OS od QNAPu, android se v tom celkem seká, ale na XBMC, Spotify atd. to stačí, jediný co mě fakt nasr.. že nepodporuje NTFS, takže přetahování dat přes FTP a kdo by chtěl přetahovat 1,8TB přes FTP
-
Uziv00
VPN by měla být záležitost routeru a ne NASu
NTFS - síťově umí SMB s čímž wokna umí pracovat.
FTP přes síť jede prakticky stejně rychle jako SMB.
A pokud ti jde o to, že bys chtěl data kopírovat přímo z nějakého externího disku, pak to má význam pouze přes USB 3.0. U 2.0 to bude minimálně 2x tak delší než přes síť.
NTFS - síťově umí SMB s čímž wokna umí pracovat.
FTP přes síť jede prakticky stejně rychle jako SMB.
A pokud ti jde o to, že bys chtěl data kopírovat přímo z nějakého externího disku, pak to má význam pouze přes USB 3.0. U 2.0 to bude minimálně 2x tak delší než přes síť.
-
Scarecrowed
- Level 1.5

Právě tenhle NAS by měl mít v sobě i VPN server, po nejnovější aktualizaci a kde nic tu nic :(( tak snad do budoucna.. NTFS - mě právě starej NAS udělal zálohu v NTFS, tak si řikám, píchnu exterák s těma daty do NASu a překopčim přes USB 3.0 a ono nic.. tak jsem byl trošku rozhořčen..
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 4803 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Acey