rozdělení disku na dva

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Odpovědět
CW
nováček

rozdělení disku na dva

Příspěvek od CW »

zdarec lidi,
chtěl bych se zeptat, zda můžu rozdělit harddisk na dva, tzn, chtěl bych z jednoho vytvořit dva (jeden aspoň 10 giga). Nemám instalační disk XPček, takže nemůžu reinstalovat systém. Dá se to nějak udělat přímo za běhu systému? Díky za odpovědi.

Sice jsem pokročilej uživatel, ale prosil bych trochu srozumitelněji případné zkratky a slova. Díky.
paul27
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od paul27 »

Jde to třeba programem Partition Manager: http://www.slunecnice.cz/product/Partition-Manager/
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13

pozdrav

Příspěvek od memphisto »

já používám Acronis Disk Direktor nebo jakoukoliv live distribucí linuxu
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
danty
Level 1
Level 1

Re: rozdělení disku na dva

Příspěvek od danty »

CW píše:zdarec lidi,
chtěl bych se zeptat, zda můžu rozdělit harddisk na dva, tzn, chtěl bych z jednoho vytvořit dva (jeden aspoň 10 giga). Nemám instalační disk XPček, takže nemůžu reinstalovat systém. Dá se to nějak udělat přímo za běhu systému? Díky za odpovědi.

Sice jsem pokročilej uživatel, ale prosil bych trochu srozumitelněji případné zkratky a slova. Díky.
Nepotřebuješ žádný program.Stačí kliknout na Start,ovládací panely,nástroje pro správu,správa počítače,správa disků a kliknout na disk,klik pravou miší a rozdělíš disk přímo a bez jakýho koliv poškození.naformátuješ nový disk a můžeš si hrát.
CW
nováček

Re: rozdělení disku na dva

Příspěvek od CW »

danty píše: Nepotřebuješ žádný program.Stačí kliknout na Start,ovládací panely,nástroje pro správu,správa počítače,správa disků a kliknout na disk,klik pravou miší a rozdělíš disk přímo a bez jakýho koliv poškození.naformátuješ nový disk a můžeš si hrát.
ok, ta cesta je v pořádku, ale nic jako rozdělení po kliknutí pravým tlačítkem na disk tam není. mám tam jeden disk (viz. screen). Co s tím?
Četl jsem, že musím být přihlášen jako admin, na kompu je další účet, ale ten měl plná práva pokud vím, vytvořil jsem tedy ještě jeden s plnými právy, takže by to teoreticky mělo jít. Navíc nemám přístup k tomuto administrátorskému účtu, i když vím, že tam je. Neznám ani jeho heslo...
Co teď?

http://img259.imageshack.us/my.php?image=screenst7.jpg
MUGi
nováček

Příspěvek od MUGi »

Pokud ja vim, tam WIN nedovoly pracovat takto se systemovym diskem za behu. Ja osobne bych odporucoval pouzit nejakou LIVE CD Linuxu nebo nejake PE Live CD. Kazdopadne bych doporucoval pred samotnym rozdelenim smazat data, ktera nejsou potreba a provest defragmentaci dat, mozna i 2x a pak se teprve pustit do rozdeleni disku. Opravdu doporucuji pouzit Live CD a ne nastroje, ktere to delaji za behu systemu.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Nevím, kde danty sebral tu radu, ale na disku s jedním oddílem , naformátovaným a se systémem WinXP nelze rozdělení provést.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů
    od zuzana3 » » v Administrace sítě
    12 Odpovědi
    10007 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • oprava sformátovaného disku SSD