Nejde otevřít port

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Archom
Level 2
Level 2

Nejde otevřít port

Příspěvek od Archom »

Ahoj.

Mám problém s otevřením portu 10823. Wifi router TP-Link TL-WR841N . I když mám vyplněný forwarding podle návodu od výrobce, na webech k ověření portů to píše pořád že je zavřený. Používám antivir AVG Free a firewall je od Win - mám v něm nastavené pravidlo, aby tento port nebyl blokován. OS Win8. Router nemá NAT. Napojení je - od poskytovatele Zyxel ONU 6040B-21 - již jmenovaný router TP-Link TL-WR841N a stolní PC. K síti je připojený ještě table, notes a dva telefony, ale ani na jednom není ten port otevřený.

Za pomoc děkuji

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uziv00

Re: Nejde otevřít port

Příspěvek od Uziv00 »

Otvíráš ho na virtuální server. Musíš zajistit jeho otevření pro daný počítač. Takhle nějak to má vypadat:
Přílohy
DC_porty_router.jpg
Archom
Level 2
Level 2

Příspěvek od Archom »

Obrázek

nějak takhle?

Jak koukám tak port check hlásí, že mám všechny port zavřené.

Dodatečně přidáno po 3 hodinách 10 minutách 17 vteřinách:
Všiml jsem si, že ve WAN mám adresu 10.12.10.250 a různé stránky píšou 92.62.225.140. Je v tom nějaká souvislost? Resp. nikde ve status tu IP 92.62.225.140 nevidím..
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Zřejmě nemáš veřejnou IP adresu. Pak to fungovat nemůže.
Archom
Level 2
Level 2

Příspěvek od Archom »

Aha, děkuji, ověřím u poskytovatele :)

Dodatečně přidáno po 1 hodině 6 minutách 45 vteřinách:
Tak IP je neveřejná. Poskytovatel ale tvrdí že by neměl být problém se připojit na jiný server.. Což je.. nepřipojím se
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Zkus tedy vyřadit router, připojit počítač napřímo a ověř spojení. Pokud bude fungovat, pak bude cgyba v nastavení routeru. Pokud fungovat nebude, pak je chy\ba u poskytovatele.
Archom
Level 2
Level 2

Příspěvek od Archom »

Když vynechám router a připojím se jen k Zyxel ONU 6040B-21, tak pc není schopno se na Internet připojit vůbec. IP4 změním na 192.168.0.105 a maska na 255.255.255.0 , nebo automatické rozpoznání a nic. V prvním případě mám místní omezenou síť a v druhém pořád jen identifikace. Co mám prosím jak nastavit?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
Jo a router jsem už zkoušel dát do továrního nastavení a znova nastavit - pořád stejné
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Nastav kartu v PC stejně jako je nastaven WAN port routeru. Nicméně je pravděpodobné, že provider kontroluje MAC adresu - v tom případě se PC nepřipojí.
Archom
Level 2
Level 2

Příspěvek od Archom »

Jo podle mě kontroluje. Když jsem před 3 měsíci kupoval nový router tak jsem mu musel diktovat novou MAC aby jsem se připojil
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

A aby se tohle nemuselo dělat, mají routery možnost svou MAC měnit :D
Zkusil bych změnit MAC adresu na MAC síťové karty, připojit PC napevno, vyzkoušet propustnost portů. Na routeru pak nastavit stejnou MAC, jakou má síťovka.
Archom
Level 2
Level 2

Příspěvek od Archom »

Teď jsem testoval porty přes uTorrent a píše mi že jsou otevřené všechny co jsem testoval, ale dole pořád svítí červená, že firewall nebo router blokuje síťový provoz. Je možné že je špatný router?

Obrázek
nations112
Level 4
Level 4

Příspěvek od nations112 »

Takový technická. Pokud má zapojeny za sebou modem + router, tak se porty musí povolit v i modemu ne? Pokud tedy není jen v režimu bridge, což vzhledem k přidělení IP adresy nebude. Takže bych zkusil modem od poskytovatele nastavit do režimu bridge a pak si s tím až pohrál.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 16 port switche 1GB
    od BigSandy » » v Sítě - hardware
    3 Odpovědi
    16220 Zobrazení
    Poslední příspěvek od meda2016

Zpět na „Administrace sítě“