Zdravím, pořídil jsem novou TV Samsung UE60J6282 a rád bych ji propojil se stařičkou, leč plně funkční věží Technics SA-EH 780, která však nedisponuje ani HDMI, ani optickým vstupem. Pochopil jsem, že musím mít DA převodník.
Otázky zní: bude OK např. tento, ačkoliv patří k těm nejlevnějším? A kam píchnout CINCH konektory u věže?
Bude to vůbec fungovat, nebo si to myslím špatně?
Přílohy
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
Přesně jak píše ondoubek nade mnou. Stačí 3,5mm audio jack z TV (Audio OUT) a na konci 2× CINCH do věže bude to fungovat. Mám to také tak na Samsung TV a starém zesilovači
A kvalita zvukového výstupu bude u obou způsobů propojení stejná, popř. u jakého lepší? A fungovat to bude tak, že dokud to nerozpojím, půjde zvuk jen a pouze z repro od věže?
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
Přesně tak, zvuk půjde jen a pouze do věže, dokud bude Audio OUT zapojený. Ale to by bylo i v případě optiky.
U jakéhokoliv převodníku závisí kvalita výstupu na kvalitě toho převodníku. Čili z optiky s nejlevnějším převodníkem je možné, že by byl ten zvuk horší, než v případě přímého analogu jack>cinch. Samozřejmě s převodníkem za tisíce korun by to bylo naopak.
MB: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 | CPU: Intel Core i7-4770K@4,5 GHz | GPU: Asus R9 280X DirectCU II | RAM: Kingston 24 GB DDR3L 1866 MHz SSD: Crucial M550, 120 GB | HDD1: Western Digital Black 500 GB | HDD2: Western Digital Blue 1 TB | HDD3: Western Digital Red 2 TB PSU: Tagan 900 W | Case: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition
Koky u optiky jde zvuk najednou z repra tv i do hifi. Jinak mas pravdu s levnym d/a prevodnikem ten zvuk bude stacit mozna tak na filmy ne na hudbu. Ale zase za sest dolaru je to tak levne ze bych prvni vyzkosel to a kdyby mi to rvalo usi tak bych se poohledl po necem lepsim. :)
Celkově jsem z toho propojování jelen. K předchozí obyč. CRT telce jsem měl ještě připojený DVD přehrávač přes SCART kabel a ten přehrávač byl zároveň propojený s věží CINCH kabelem, takže fungoval 5.1 zvuk. To propojení DVD s věží zůstalo, jen novou TV jsem k DVD připojil HDMI kabelem. A ejhle - zvuk už z věže nejde, jen z TV repráků...
Pokud pustíte něco z DVD, tak jde zvuk pouze z TV? V tom případě je nutné na DVD přehrávači zvolit v nastavení zvukový výstup. Zvuk by ale měl jít primárně do reproduktorů HiFi věže.
Co je to za přesný typ přehrávače?
MB: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 | CPU: Intel Core i7-4770K@4,5 GHz | GPU: Asus R9 280X DirectCU II | RAM: Kingston 24 GB DDR3L 1866 MHz SSD: Crucial M550, 120 GB | HDD1: Western Digital Black 500 GB | HDD2: Western Digital Blue 1 TB | HDD3: Western Digital Red 2 TB PSU: Tagan 900 W | Case: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition
Tak tyhle ad prevodniky jsou jen stereo takze 5.1 z toho nevytahnes. Stejne tak sluchatkovy vystup je jen 2.0. A to chces jen pri prehravani dvd poustet hifi? Nemas v tom pripade vystupy na dvdicku?
Ahoj, asi jsem uplna lama ale po zapojeni noveho monitoru AOC CU34G2XP/BK mi nejde zvuk.
V nastaveni mam vystupni zarizeni monitor.... Kde jsem udelal chybu ?
Poslední příspěvek
No tak to jsem uplny debil ze jsem nejak automaticky pocital stim ze to bude mit reproduktory.
Tak v tom pripade muzete prispevek smazat. Diky
Zdravím. Dlouho jsem tady nebyl. Kvůli Win11 jsem si pořídil nový počítač. Na starém počítači jsem měl výstup HDMI napojený na TV a na základní desce byl výstup SPDIF. Ten byl zapojený do DACU. Nový počítač nemá výstup SPDIF, tak jsem použil...
po několika letech používání jsem se rozhodl přeinstalovat windows na mém notebooku. Klasicky přes flash disk, žádný problém vše se podařilo a ntb běží jako nový. Bohužel ale jsem si večer všimnul, že se výrazně zhoršila kvalita zvuku z...
Poslední příspěvek
Přesně tak. Jestli sluchátka hrají stejně, nehledej chybu v driverech, ale v obslužných aplikacích zvukové karty.
EDIT. Zvuk mi přijde takový ''suchý'', Výrazem suchý označují zvukaři zvuk bez dozvuku (prostoru, hallu). Neměl jsi před reinstalací W...
zdravím, prosím poraďte.
Mám desku Asrock A520M, paměť 16G, proc. AMD Ryzen 5 4600G aw11.
Doposud zvuk do sluchátek šel normálně, ale pak se odmlčel a nejde ani přes USB.
Zkoušel jsem osciloskopem přímo na pinech konektoru pro přední panel a je to...
Poslední příspěvek
Jen A520M podle webu Asrocku neexistuje, ale je treba A520M-HVS, A520M/ac, A520M-HDV...celkem 9 modelu:
Mám problém spojit úspěšně PC ROG STRIX X870-F GAMING WIFI
Rzyen 9800 X3D
GeForce RTX 4090
se SONY STR=DB840
Jelikož mám to nyní zapojené přes optiku tak nefungují zadní reproduktory, jde to nějak vyřešit, prosím?
receiver má možnosti...
Poslední příspěvek
Zdravím, pokusil jsem se připojit přes PCI SoundBlaster AE-5plus, který danné formaty umí. Na mé desce jsou dvě PCI. V jednom je GPU a do druhého jsem strčil SB AE, ale PC tu kartu nevidí asi je někde něco blbě. V biosu jsou povoleny a vstup je...