bradto píše:nemůžu investovat 20.000 do kompu,
Tvůj optimální strop je tedy kolik přibližně? na tom už se dá něco stavět.. Procesor by bylo ideální vyměnit za Intel (nejspíš i5, záleží kolik do toho chceš dát) + k tomu se podívej sem, do několika témat, kde se řešil výběr grafické karty..
No v současné situaci bych chtěl investovat samozřejmě co nejméně, tak nějak jsem doufal že by to mohlo poměrně solidně fungovat i s nějakou bazarovkou do 4.000

myslel jsem třeba R9 280X, to se poměrně dá sehnat i když je to riziko no kupovat starou... ale zase novou okolo 5-6.000 mi přijde celkem naddimenzovaný a vzhledem k procesoru asi i zbytečně moc výkonný , před lety jsem si pořídil tuhle kartu za 3.700 a víceméně roky jsem na ní hrál všechno bez problémů, poslední dva roky jsem už nic moc náročnýho nehrál až tedko jsem si chtěl zahrát fallouta, ale to je spíš utrpení než zábava ...
Intel nechci, mám AMD od doby co dělaj procesory, to už je taková nostalgie

navíc by to už pak nebyla přestavba, ale kompletní stavba nového stroje, protože bych mohl použít tak ramky a disk, jinak bych musel všechno koupit, to se mi nechce... :)
Dodatečně přidáno po 5 minutách 49 vteřinách:
petr22 píše:Nejlacinejsi reseni ktere ma smysl je Radeon RX 470.
Procesor by to vymenit chtelo take, u vetsiny novych her je to dalsi uzke misto.
Muzes se podivat na Ebay po pouzite I5-4460, ta se sehnat levne - bylo by mozne vyuzit i stavajici RAM.
No zrovna nejlacinější řešení to tedy není ...
Já bych radši, když už by byl nutný ten procesor využil stávající sestavu a jen ho vyměnil za nějaký jiný, stejně tak tu grafiku, nerad bych instaloval znova OS, navíc se v tom hrozně nerad hrabu, tak bych to nejraději jen vyměnil a zapnul