Private Sub CommandButton1_Click() Dim Jana As String Open "C:\Documents and Settings\Lares\Plocha\uctenka.txt" For Output As #1 Print #1, "test tisku" Jana = "1radek" Print #1, "test" + Jana Close #1 MsgBox ("hotovo") End Sub
A pan učitel po nás chce aby sme k tomu všemu přidali ještě příkaz který ten soubor kterej se vytvořil aby se automaticky vytiskl , nemohl by mi někdo poradit co s tím vůbec netuším.......díky za odpověd
jde vlastně o to že já vytvořím ten button (tlačítko) do něj napíšu kod že vytvořím soubor textovej do něj něco napíšu napíšu kod na tisk , a dám msb box na hotovo , pak vypnu režim návrhu , kliknu na to tlačítko vyskočí mi hotovo , a chtěl bych aby mi vyskočilo okno na tisk , toho soubor který sem vytvořil , neví někdo pls ?
Nejsem si zcela jist, ale měl by jsi asi ten soubor otevřít jako objekt typu FSO a poté se pokusit použít metodu print anebo zavolat systemovou funkci pro tisk a jako parametr použít ten soubor. Pokud nic nenajdeš, zkusím pohledat více.
franticek píše:Nejsem si zcela jist, ale měl by jsi asi ten soubor otevřít jako objekt typu FSO a poté se pokusit použít metodu print anebo zavolat systemovou funkci pro tisk a jako parametr použít ten soubor. Pokud nic nenajdeš, zkusím pohledat více.
Myslíš ten textovej otevřít jako FSO ? Protože já ten vytvořenej txt soubor potřebuju automaticky tisknout
Tohle jsem ještě nikdy neřešil, ale v kódu VBA se nedá přímo zasílat do tiskárny. Musíš použít příslušné objekty té dané aplikace. Nevím jestli to píšete pod Wordem, Excelem, Accessem... měl by to snad být objekt Printer a metoda Print. Poraď se s nápovědou.
no tak zkus Open "LPT1:" for Output as 1 ale v dnešní době kdy je všechno USB nevím jestli to pojede na USB tiskárně
no teď jsem se díval v editoru VBA v Accessu a nevím jak to udělat... Printer objekt v Accessu slouží jen na nastavení vlastností tiskárny a tisku...
váš učitel vám dává pěkně přiblbé úkoly... přece LPT je dávno minulostí!!! a jinak komplexita tisku z kódu ve VBA podle všeho přesahuje mnohonásobně samotný akt zápisu do souboru, volání WIndows API, desítky řádků kódu
já bych si na to udělal v Accessu sestavu na základě tabulky (pravděpodobně) a do ní to zapsal a pak ji otevřel jako preview na tiskárně a tečka
Zdraví všechny, potřebovala bych prosím radu, sama se v této oblasti nevyznám Chtěla bych koupit nějakou laserovou tiskárnu jen pro domácí použití(cca několikrát za týden )tak ať má i scanner a kopíruje+ať se na ni můžu připojit přes telefon a...
Excel 5000 řádků 2 úzké sloupce a v tisku to je 100 stránek. Potřebuji ty 2 sloupce vytisknou 2x vedle sebe na A4 na výšku, aby to byla polovina listů papíru.
Excel to neumí. Když to tisknu přes pdf a zadám 2 listy na jednu stránku, tak to zase...
Poslední příspěvek
Hoši díky, oba způsoby fungují. :thumbup: :thumbup:
Ty vzorce jsem musel upravit takto (ve sloupci B to zobrazovalo až od řádku 51):
=IFERROR(INDEX(List1!$A:$A; ŘÁDEK() + CELÁ.ČÁST((SLOUPEC()-1)/2) * 100); )
=IFERROR(INDEX(List1!$B:$B; ŘÁDEK() +...
Prosím o radu jak vytvořit spouštěcí oddíl EFI na SSD disku, na kterém mám nainstalovaný Windows 11. Dělal jsem přeinstalaci a systém ho vytvořil na HDD. Disk je GPT. Před systémem mám volné místo asi 500mb - nealokovano. A potom oddíl MSR....
Poslední příspěvek
Ze zkušenosti vím, že tyhle hokusy/pokusy nakonec stejně končí reinstalací OS. Je to ponaučení pro příště i pro ostatní instalatéry. Odpojit všechny ostatní disky, nainstalovat OS a až poté připojit ostatní disky.
Ahoj, nainstaloval jsem na starší komp W11 a mám v něm starší GPU Gigabyte GV-R6850OC-1GD. Stáhl jsem na ní ovladače, ale Windows mi blokuje soubor a nemohu spustit. Prolezl jsem na internetu kde co, nepomáhá vypnutí UAC, přes elevovaný cmd taky...
Poslední příspěvek
Vsak prave ten stahoval. Jiny neexistuje.
Neni obecne pro Windows 10, ale pro prvni verzi Windows 10 z roku 2015.
Dobrý den.
Nějaký programek, který mi ukaže info o složkach a souborech na disku.
Tchanovi dochazi misto na disku a ja nemužu najit kde ma nějaky bordel co si postahoval.
Děkuji.