Zdravím ,
před pár dny mi z ničeho nic odešla grafika prostě přestal najednou fungovat obraz a až na 2 zázračné chvíle kdy najednou po zapnutí fungoval mi po zapnutí monitor hlásí že nepřijímá žádný signál . Dost mě to zaskočilo protože grafika nevykazovala žádné problémy , doufal jsem že třeba nějak naskočí z5 ale to se nestalo takže se ptám myslíte že má cenu chodit do nějakého servisu jestli nedokážou přijít na to co to způsobilo a případně opravit ? Je to Sapphire R9 290 a popravdě nemám na to abych teď koupil stejně výkonnou ale zas nechci kupovat nic low end takže bych byl fakt rád kdybych jí nějak zprovoznil
nějaké rady ?
Co tomu je - jako u vsech topicich karet od AMD, popraskany bezolovnaty cin kterym je pripajeno GPU k desce.
Opravit to jde jedine tak, ze se GPU odpaji a pripaji znova cinem s primesi olova, ktery nepopraska. Pripadne GPU prohrat horkovzdusnou pistoli na cca 230-240 stupnu za pouziti pajeci pasty a doufat ze se ty popraskane spoje zase spoji a karta bude nejakou dobu fungovat.
Přesně je to tato http://graficke-karty.heureka.cz/sapphi ... 27-00-40g/
A z toho co jste napsali mám tedy pochopit že sice to jde opravit ale je to taková blbost že to rovnou můžu vyhodit z okna ?
Případně nevíte kdy v okolí Prahy by mi někdo něco takového udělal ?
Nebo jsem četl o takzvané zapékací metodě v troubě ? pokud bych měl vyhodit nebo to zkusit co myslíte?
Darks píše:Přesně je to tato http://graficke-karty.heureka.cz/sapphi ... 27-00-40g/
A z toho co jste napsali mám tedy pochopit že sice to jde opravit ale je to taková blbost že to rovnou můžu vyhodit z okna ?
Případně nevíte kdy v okolí Prahy by mi někdo něco takového udělal ?
Nebo jsem četl o takzvané zapékací metodě v troubě ? pokud bych měl vyhodit nebo to zkusit co myslíte?
Myšlenka je dobrá, ale provedení už bude horší. Zkus raději najít ten servis, v Praze jich je spousta. Přinejhorším zaplatíš 500 za diagnostiku.
Naposledy upravil(a) aXxelus dne 17 zář 2016 23:25, celkem upraveno 1 x.
Pokud je mi známo (pokud se to podaří), nemá "upečená" GK "dlouhý" život.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
R9 290 má hodnotu 4500 Kč. Oprava bude stát 1500-2500 Kč a nemá to 100% úspěšnost.
Můžeš jí dát do trouby. 220°C, 7-10 minut. Po pečení troubu nech vyvětrat. A pozor, když jsem já naposledy zkoušel opravit R9 290, tak mi karta explodovala.
Inu to že by neměla dlouhou životnost je pořád lepší než nefunkční aspoň budu mít čas na sehnání nové Ale to že mi vybouchna trouba už tak povzbudivé není
Dámy a pánové , nikdy bych tomu nevěřil ale světe div se karta jede po 10 minutovém propečení na 220
uvidím jak dlouho avšak už teď to považuji za velký úspěch
Ahoj, před pár lety jste mi tu dobře poradili, tak se na Vás obracím znovu. Přemýšlím o upgrade grafické karty na mém PC. Nechce se mi zatím měnit nic jiného, PC mám k práci a příležitostnému hraní, už je mi přecejen přes 40, a vše funguje.
Sestava:...
Poslední příspěvek
Pokud má komp na práci a příležitostné hraní, pak ať trpí! :-D
V případě, že by se rozhodl pařit s námi private matche v Call of Duty ,
i tak by 3060 Ti na UWQHD na mid/high detaily v pohodě běhala.
A pokud by si chtěl po nějakém (díky nadšení...
po delší době bych chtěl vyměnit grafickou kartu v mém PC. Mám tam teď NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER (6,0 GB) a chtěl bych něco nového, abych si mohl zahrát nové hry - nepotřebuji ve 4K. Jedná se mi o nějakou kartu ( nejlépe zase od NVIDIA...
Poslední příspěvek
Radeony mají jen o něco málo vyšší spotřebu a nepodporují DLSS (jen FSR, které ale v současné čtvrté generaci je téměř srovnatelně kvalitni). Varianta je RTX 5060 Ti 16GB.
Zdravím, před pár lety jste mi tu pomohly složit PC který do teď výborně fungoval. Bohužel mi odešla grafika RX 6700 XT kterou sem vyreklamoval a dostal zpět peníze. Tudíž bych vás chtěl poprosit o výběr nové grafické karty do 14 000 Kč. Zbytek...
Poslední příspěvek
7800 XT nebo připlatit trochu na 9070
+ by to chtělo rozšířit ram na 32 gb stejným setem, který máš
edit: našel jsem tohle, což je dost zajímavá nabídka, vč. záruky na 36 měsíců
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda je možné mít zapojenou grafickou kartu na 2x6 PCIe pinů, když má GK konektory 1x6 a 1x8?
Když by se spustil a vydržel by třeba 3h zátěže bez problému, bylo by tu furt riziko, že na to jednou PC doplatí?
Měl bych...
Poslední příspěvek
Joo funguje slušně :D Na základní práci a nenáročný hry uplně stačí. Nedávno jsem skládal z 580 8GB a tam se daly hrát i novější hry :D
Jediný co tam není moc fit je ta spotřeba za výkon, kterej to nabízí. Ale zase jsou ty PC dostupný.. 570 jsem...
chtěl bych Vás požádat o radu při výběru dedikované grafické karty ke stávající sestavě, kterou jsem pořizoval v době, kdy grafiky byly nedostupné a drahé. Chtěl bych si zahrát herní tituly jako Baldur's Gate 3, Stalker 2 ve Full HD...