Přístup na router přes wan

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Odpovědět
TeIkQ
Level 2
Level 2

Přístup na router přes wan

Příspěvek od TeIkQ »

Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, jestli je možné abych se připojil na svůj router přes wan.
Prošel jsem pár témat, na toto téma, ale nikde jsem nedohledal smysluplnou odpověď, chtěl bych vědět zda to jde nějak udělat, a jestli jo, tak jak (stačí odkaz, já nic nenašel ..).

Díky
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“
cejny
Level 3.5
Level 3.5

Re: Přístup na router přes wan

Příspěvek od cejny »

S veřejnou IP by mělo stačit povolit komunikaci na WAN port 80, lépe povolit jiné a ten nastavit jako web rozhraní nebo ho přesměrovat na 80. Pokud není veřejná tak dnes, ale v reálu jsem to neřešil. Poslední možnost je říct ISP ať na tebe nějaké port nasměruje, tj port ze své přesměruje na tvoji ip vramci jeho sítě.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
TeIkQ
Level 2
Level 2

Příspěvek od TeIkQ »

Kde to v tom routeru nastavím ? Prozkoušel bych to, ale to by mi furt musel někdo z venku testovat ip, jestli to jde.
Přílohy
router.png
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“
cejny
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od cejny »

Obecně ve firewall stačí povolit komunikaci na port 80 na WAN. Pak se případně podívat do nastavení odkud je povoleno správa (lan, WAN, wlan).

Přesměrování WAN na lan je dřív pokud chceš něco v lokální síti nebo WAN WAN aby jsi nepoužil standardní port.

Routr taky může umět změnu portu na kterém poslouchá, pokud to bude port 63967, tak zádas do prohlizece ip:63967, normálně stačí ip, ale nestandardní poté musíš zadat ručně.

Pokud to netušíš, tak to chce sem dát konkrétní model, ať ti nahodile konkrétní pasaz/e z manuálu.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Hledej něco podobného - viz. obrázek.
K tomu aby to fungovalo musíš mít veřejnou IP adresu. Do prohlížeče pak zadáš i port za dvojtečku - zde by to bylo: "MojeIP:8080"
Přílohy
WANaccessRouter.png
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Venkovní router
    od liborek » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2 Odpovědi
    4771 Zobrazení
    Poslední příspěvek od liborek