Panty u nb

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Odpovědět
marlocg
Level 1
Level 1

Panty u nb

Příspěvek od marlocg »

Dobrý den přitelkině má postarší nb msi ( ja bych to nebral ale byla to její volba) panty vika se zasekly a vilo zlomila ,panty sem odmontoval (funguje na tv jako na monitoru) a sou napevno zaseknuté sehnal sem ze stejného modelu kde byl hardware zničený vodou nahradní ale zdají se mi nějak zatuhle. Tak prosím o radu jak je promazat než je namotuju jedině mě napadlo nějaké tekuté mazáni protože silikon tam nedostanu do těch stykových ploch děkuji za odpověd předem.
mmmartin
Moderátor

Re: Panty u nb

Příspěvek od mmmartin »

MD spray.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
lennonreloaded
Level 3
Level 3

Příspěvek od lennonreloaded »

To bych nedělal. Ty panty mají záměrně tuhý chod, obvykle jde samotným nezamontovaným pantem rukou velice špatně nebo vůbec hnout. A to proto, aby víko (displej) na ntb nevlálo ve větru a drželo v nastavené poloze.
Nehledě na to, že konstrukce pantů bývá taková, že se do třecích ploch prakticky žádné médium nedostane.
marlocg
Level 1
Level 1

Příspěvek od marlocg »

děkuji za info namontuji a potom otetuji chod podle toho uvidím
lennonreloaded
Level 3
Level 3

Příspěvek od lennonreloaded »

Při montáži se také podívej, jak je připevnění pantů v ntb řešeno. Měl jsem Acera, ve kterém kovové panty byly pouze nakrátko připevněny rovnou do plastu, který nebyl vyztužený. V takovém případě pak při častém otvírání a zavírání víka velice záhy dochází k vylomení pantů z víka. Vyztužení snad v amatérských podmínkách nelze realizovat, takže nezbývá, než se k víku chovat jako ke křehkému zboží, omezit pokud možno zbytečné otevírání a zavírání a hlavně neotevírat a nezavírat víko prudkým pohybem, ale plynule zvyšovat sílu a přitom sledovat, jak se okolí pantů chová.
marlocg
Level 1
Level 1

Příspěvek od marlocg »

je to novější řada od msi co mám výztuhu tak by to mělo vydržet
Odpovědět

Zpět na „Vše ostatní (hw)“