on se přes telnet někdo někam připojuje kvůli práci? já osobně ho používám max na zjištění, jestli daný port posloucháITCrowd píše:Telnet wokna neumí proto, že jde o nezabezpečený protokol. Staré verze (W98 určitě) ho podporovaly.
Putty umí i telnet, když už se musíš někam nezabezpečeně připojovat.
NAS a ftp
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: NAS a ftp
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
Rozcestník mých článků
Jeste v XP ve vychozi konfiguraci je, do novejsich je treba ho pridat pres Funkce systemu.ITCrowd píše:Telnet wokna neumí proto, že jde o nezabezpečený protokol. Staré verze (W98 určitě) ho podporovaly.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Máte někdo zkušenosti s SSH na WD MY Cloud, nebo nějaký ověřený postup?
Já určitě ne, jinak bych se neptal. Ty návody co jsem našel, se mi zdají takové chaotické.
nejsou chaotické.. jsou přímo úměrné pokročilosti uživatele, který si chce nastavit tuto pokročilou feature... 
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
Rozcestník mých článků
Rozcestník mých článků
-
Uziv00
Chceš funkci u levného zařízení, které ji neumí. Tedy budeš muset věnovat nějaký čas studiu a získávání znalostí, abys to dokázal. Druhá alternativa je koupit si pořádný NAS, který tyto funkce nabízí i v základním nastavení.
Jen mi je divný, proč to WD nemá nějaký oficiální návod, když už mají v nastavení to zátržítko pro SSH. Ano, pro pokročilého uživatele se to chaotické nezdá, ale já z toho například nepoznám, jaký postup je pro mě vhodnější. http://shortattentionspade.com/how-to-m ... d-mycloud/ nebo https://redjupiter.wordpress.com/2015/0 ... cloud-nas/
Čas studiu klidně tomu věnuji, ale nějak nevím kde začít. Tím, že někde něco přepíšu do Putty, neznamená že to umím. I když by to momentálně asi stačilo, aby mi to chodilo.
Mohu tedy poprosit, co se jeví jako vhodnější pro to nastavení?
Na to nepotrebujes navod, proste to zasktrtnes. Vsak ti to i funguje, kdyz se na to v putty dostanes.pajacz17 píše:Jen mi je divný, proč to WD nemá nějaký oficiální návod, když už mají v nastavení to zátržítko pro SSH.
Ale ty nechces SSH pro administracni rozhrani, ale jeho pomoci zabezpecit FTP - a to uz prave WD neumi v zakladu a na to jsou ty pokrocile navody v putty/terminalu, ktere je treba nastudovat.
Navod A je o necem jinem, B jsi uz vcera postoval.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Takže pokud tomu rozumím, pokud správně provedu návod B, tím si nastavím zabezpečení pomocí SSH na WD My Cloud. Pak už se můžu z jakéhokoliv počítače bezpečně pustit do přenosu pomocí FTP na My Cloud? Předpokládám, že ten Cloud je pak jako SSH server a tedy budu potřebovat i nějakého klienta?
-
Uziv00