no, skocket byc chtel novej, bo amm socket A a etn uz chctit nebudu, premejslel sem o AM2 a do toho procesor Athlon 64, a nebo Desku podporujici Intel Dual Core, ale to nevim jestli ma AGP slty, tu grafiku mam jeste ATI Radeon 9250
EDIT > ještě něco, chtěl bych to převážně na výkon pro hry.
EDIT2 > Jo, a až v létě budu mít brigádu a nějaký peníze tak bych chtěl dokopil grafiku ATI Radeon x1950 512mb
řekni spíš kolik pěněz na to máš my ti něco navrhnem
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Jak již bylo psáno výš,tak se ti spíš oplatí deska s integrovanou grafikou a volným PCIexpres slotem.Současné integrované grafiky jsou totiž ještě výkonější než tvůj Radeon 9250.Pokud chceš levnou desku ze slušnou int.graf. a čtyřmi sloty na paměti,tak ber třeba tuhle GIGABYTE MA69VM
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Souhlas,desku s AGP neber,vem tu kterou doporučuje Marfy.Taky jsem řešil jestli AGP nebo int. grafiku a šel jsem nakonec do desky s čipem NV6100 a jede líp než FX5200.Čipové sady od ATI jsou ještě výkonější a do léta si zahraješ všechny hry co ti běžely na Radeonu 9250.
jo určitě to do koždé můžou buď běžet v dual chanelu nebo singlu to je jedno ale pokud máš dvě stejný paměti tak je dej do dualu
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Zdravím, v pondělí sem přidával RAM, 2x16GB stejné moduly co uz sem měl, při instalaci sem první RAM zacvaknul s vypnutým PC ale bez vypnutého zdroje a s kabelem zdroje v zásuvce. Po instalaci a zapnutí PC se rozsvítila červená a oranžová dioda na...
Poslední příspěvek
Základ je uvést kompletní sestavu. Přidávání RAM je vždy riziko. Jistější jsou dva kompatibilní moduly, v tomto případě 2x32GB, pokud je to tedy potřeba.
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info
Chtěl bych se zeptat, zda nebude problém nainstalovat na tuto desku ASUS TUF Gaming B650-PLUS Windows 11? Někde jsem četl, že se objevil problém s absencí TPM modulu 2.0. Jak to tedy je? Chci si tuhle desku koupit, tak se pro jistotu ptám.
Poslední příspěvek
Je, ale z nějakého nepochopitelného důvodu je na všech MB přednastavena volba Discrette TPM, takže je nutné přepnout na fTPM nebo PTT. Jmenuje se to různě. Zapnutím nic nezkazíš a 11ky budou spokojené.
Dnes jsem zapl PC a nefungoval mi obraz, ani se nerozsívtila klávesnice, myš .. nic.
Ventilátory bežely, tak jsem postupně začal. Vyndal jsem GPU a poté RAM. Výsledek je stále stejný, ventilátory běží, ale nerozsvítí se...
Poslední příspěvek
Po vložení disku LED dioda zhasla a dostal jsem se normálně do PC s tím, že při spuštění mě to upozornovalo na to, že mám špatně vložené RAM pamětí ve slotu 1 a 3 a že mají být ve 2 a 4. ALe jinak PC normálně běží. Takže já tám zkusím dát zpět i GPU?