Zdravim,
Doma máme dva počitače, jeden s modemem a druhej bez nějakeho pripojeni.
Chtěl bych s tím druhým chodit na internet stejně jako s tím prvním, ale nevim jestli to vyjde.
Moje řešení:Koupím si síťový kabel a ten druhý počitač (bez pripojení) spojim s modemem, nastavim si ip adresu apod...
A jo kua, ten modem tam nema dalsi díru takze kdyz spojim ty kompy, tak jeden se stane jakoby serverovej a bude muset být zapnutý ? Nebo, že bych ten modem spojil s tim pocitačem USBéčkem a ten svuj sitovim kabelem...
nebo řešením je router. Ceny jsou za hubičku a nemusiš se starat aby byl ten počítač se dvěmi sitovkami zapnutý, pokud chces z toho druhého na internet.
Pokud jsou údaje popsané v tomto článku pravdivé a platné i ve tvém případě, pak bych za modem připojil switch a jel na dva počítače, nebo router a za ním vybudoval domácí síť s možností připojení řady PC, pomocí kabelů i wifi. Já osobně bych si připlatil a připravil se na síť větších rozměrů. Dnes ti stačí dva počítače, ale za čtrnáct dní může přijít kámoš s počítadlem a za půl roku si pořídíš třeba notebook a kam je připojíš? Pak budeš ke switchi přikupovat router...
Ahoj, mám net od UPC a rád bych také spojil 2 PC, bude fungovat spojeni compů přes sítovky nebo stačí spojení modemu s jednim PC kabelem a s druhym přes USB? Nebo jde obojí? Pokud obojí, co je lepší?
lze to udělat, že v jednom PC budou dvě síťovky, a na tom pc se nastaví sdílení internetu, jak to výše někdo psal. Pokud ale budeš chtít být na druhém PC na internetu, musí být první PC zapnuté
Posledních několik dnů řeším problém s připojením.
Komunikační programy jako Telegram, WhatsApp nebo Discord fungují, ale Chrome, Edge a TradingView mají problém a nenacitaji se nebo děsně pomalu.
MÁM 3HDD (SSD, kde mám OS a 2 HDD NTFS)
hdds.jpg
Vzhledem k tomu, že nemám místo ve skříni na další velký 3.5 disk jsem nucen jeden disk odpojit, to je ale jedno.
Problém je, že když jeden disk odpojím a připojím ten novej (viz....
Poslední příspěvek
Asi to vzdávám, protože mi asi neumíte pomoct, nebo spíš nechápete můj problém.
Kdo to tu nechápe seš ty, tak to prosím neházej na jiné.
Budu muset na nové adrese zřídit nové připojení k internetu a bohužel tam zatím není optické připojení. Chtěl bych tedy požádat o pomoc s výběrem, protože v tom nejsem tak moc zkušený.
1. Možnost připojení od T-Mobile technologií DSL o...
Poslední příspěvek
Tak pokud je to určitě gigabit, tak by nemusel být špatný. Popis jednou uvádí gigabit a jednou jenom 100, tak nevím.
Dokázal by jsi mi poradit i jaký kabel použít? :-)
Řeším zajímavý problém: na notebooku kdykoliv připojím sluchátka, tak dokud nezměním ve Windows na slideru hlasitost, tak nejdou slyšet. Je jedno, jestli je mám nastaveny jako sluchátka nebo reproduktory. Pokud vytáhnu jack a znovu...
Zdravím.
Kamoš, 70 roku, by si chtěl pořidit něco za rozumný peniz.
Jen video a internet.
Doporučite něco s dobrým displejem?
Dik.
Poslední příspěvek
9990Kč s kódem . IPS displej 300nits, numerická klávesnice, Intel N305 něco jako atom osmijádro, RAM 8GB nelze rozšířit. Windows 11. Opatrnost na mechanickou konstrukci.
Ideálně aby někdo zkušený vypnul zbytečné služby/aplikace na pozadí.