vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Odpovědět
Betyberry
nováček

vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Příspěvek od Betyberry »

Zdravim všechny,

vždycky jsem měla u sebe v ložnici jen slabý signál wifi, protože je to přes celý byt.
No asi před měsícem jsme upgradovali služby od upc, řekli že nám přinesou nový modem a router a internet by měl jít rychleji a signál být lepší. Dostali jsme modem a router v jednom s tím že si to mám zapojit sama podle návodu a s tím že wifi je už na tom přednastavená a jen se přihlásím heslem co je ze spodu přístroje. Vše jsem zapojila, internet funguje zdá se ok, ale wifi mě na notebooku v mém pokoji začla zlobit.
Signál mám ted opravdu lepší - zdá se - protože mám už 2-3 čárky, ale kdykoliv něco začnu vyhledávat nebo spustím něco na youtube je internet strašně pomalý, všechno trvá a hlavně tak každých snad 15 minut vypadává.. objeví se ten žlutý vykřičník - omezený přístup - i když signál mám dobrý - tak vždycky kliknu pravým, dám odstanit potíže , běží diagnostika, restartuje se nějaký wifi přijímač asi a pak se mi ukáže hláška :

Řešení potíží bylo dokončeno
Nalezené problémy
Adaptér Bezdrátové připojení k síti nemá platnou konfiguraci protokolu IP. - OPRAVENO

No a Wifi zase funguje, třeba na 10 minut a spadne zase a musim udělat všechno znova. Nevím, co bych si měla nastavit jinak nebo jestli je to u mě v notebooku nebo tím routerem? Snažila jsem se podívat do nastavení adaptéru a tak různě a všechno se zdá být správně a do nějakého hlubšího zasahování si netroufám.

Tahle chybová hláška se mi objevuje skoro pořád ! ale párkrát už se mi stalo že se objevilo i :
Problém s bezdrátovým adaptérem nebo přístupovým bodem - OPRAVENO
a jednou i
Server DNS neodpovídá - ZJIŠTĚNO

Nechápu proč, když se to vždycky opraví, zase se to za chvíli rozhodí.. router už jsem zkošela i několikrát vypnout a zapnout atd..

Omlouvám se, že píšu tak obsáhle, ale snad jsem to alespoň nějak vysvětlila.. Je to hrozně otravné. Prosím nemáte nějakou radu co s tím ? :-)
Uziv00

Re: vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Příspěvek od Uziv00 »

Vítej na PC-HELP!
Zkus si pročíst tohle: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=109&t=148894
problémy s IP adresou - tu přiděluje router, spustíš příkazový řádek a zde zadáš příkaz "ipconfig /all". Zobrazí se všechny adaptéry, které systém má a mezi nimi bude bezdrátový adaptér. Aby správně fungoval, musí mít přidělenu IP adresu. Dále IP adresu brány, masku a DNS. Můžeš zkusit DNS změnit v nastavení síťové karty na 8.8.8.8 a 8.8.4.4 - to jsou googlovské DNS.
Betyberry
nováček

Re: vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Příspěvek od Betyberry »

Děkuju moc za odpověď :-) jdu se na to podívat
Betyberry
nováček

Příspěvek od Betyberry »

Tak vše jsem si pročetla.. když jsem dala ipconfig /all - a zkontrolovala bezdrátový adaptér, vypadá, že je tam vše nastaveno. Ale zároveň se vypsalo velké množství dalších adaptérů, některé jsou tam i několikrát a vypadají zvláštně - např. adaptér pro tunelové připojení isatap ( těch je tam více s různými čísly, je to normální ? nebo adaptér pro tunelové připojení Teredo Tunneling Pseudo-Interface .. pak je tam několik bezdrátových adaptérů - ten svůj poznám , protože je v něm hodně informací ale mám tam i další - adaptér bezdrátové připojení k síti 2, adaptér bezdrátové připojení k síti 3 . proč jich je tam tolik ?
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Výborně.
Tak teď když ten adaptér poznáš, tak ten příkaz zadej v momentě, kdy internet spadne. A zkontroluj oproti normálnímu stavu.
Ke tvým o tázkám - isatap a teredo jsou virtuální adaptéry podporující protokol IPv6. Zmizí, pokud protokol IPv6 odinstaluješ.
Ostatní jsou vytvořené pro každoiu bezdrátovou síť zvlášť - když se připojíš k jiné bezdrátové sítí, tak se vytvoří jiné připojení.
Betyberry
nováček

Příspěvek od Betyberry »

Tak když to spadne je ten výpis úplně beze změny ..
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

V tom případě zkus v příkazovém řádku zadat příkaz "tracert 77.75.76.3" Uvidíme kam až se dostane.
Betyberry
nováček

Příspěvek od Betyberry »

tak kyž zadám ten příkaz ve chvíli kdy internet spadne, vypadá takhle
tak kyž zadám ten příkaz ve chvíli kdy internet spadne, vypadá takhle
takhle to vypadá,když mi internet funguje
takhle to vypadá,když mi internet funguje
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Ahoj,
byl jsem na dovolené, tak promiň zpoždění.
Teoreticky jsou dvě možnosti.
1. používáš firewall třetí strany - např. comodo firewall.
2. Komplikace s protokolem IPv6 - zkus jej vypnout (odinstalovat).
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tablet na doma.
    3 Odpovědi
    4295 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mety
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » » v Sítě - hardware
    7 Odpovědi