Zdravím chci se zeptat zda se navýšení otáček ventilátoru na této grafice bere jako Overclock .. a pokud dojde k poškození grafiky zda mi bude reklamována nebo ne ... mně přijde defaultně 20% otáčení ventilátorů jako naschvál ...
Mám je ted na 40%..
A zda je normální teplota při plném zatížení 70 stupnů ... v Crossfire modu (2x ASUS R9290X-DC2OC-4GD5)
I když GK přetaktuješ, není to u reklamací problém... nevím, čeho se bát. Vždyť samotní výrobci karet vytvářejí SW k přetaktování (MSI Afterburner, Sapphire Trixx...).
Jestli se navýšení otáček bere jako OC nevím, spíše bych řekl, že ne.
VRM zvládnou okolo 110°C, obecně se doporučuje držet se pod 80°C, hraniční je tak 90°C.
Než se karta dostane na podobné teplotní hodnoty, tak spíše spadnou ovladače a karta skočí ze 100% na nulu. Spíše se snaž držet si napětí pod 1.3V. Osobně bych asi za normálních podmínek nechodil nad 1.25V.
já byhc ty 290x ani nyní netaktoval, v Crossfire mezi sebou budou i tak docela hřát a v Crossfire se vždy taktuje o něco hůře, každá karta je různě kvalitní a je to těžší sladit.
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd
nedávno jsem se sem obracel s problémem nekvalitního zvuku po reinstalaci OS. Nyní jsem si všimnul dalšího problému - vysokých otáček ventilátorů u CPU i GPU. Když na notebooku nic nedělám je klid a otáčky jsou okolo 2300 RPM při tichém...
Poslední příspěvek
Teplota 65°C odpovídá CPU na 67%, i při CPU 82% odpovídá teplota. Je otázka zda při IDLE jsou otáčky adekvátní, ale teplota 42°C je standardní.
Zkontroluj profily a nastavení managementu otáček.
Dodatečně přidáno po 8 minutách 12 vteřinách:
Zda...
Ahojte, chci se zeptat jakou vybrat grafiku v uvedenej cene cca 6-7 tisíc? Volil by som ARC B580, myslím že sú na ní slušné recenze. Šla by k Ryzenu 8400F tak myslím že by to mohla byť vyvážená kombinace :-). Máte niekto skúsenosti s touto kartou?...
Poslední příspěvek
Děkuji za upozornení, beru teda Sapphire.
Ještě jednou Vám všem děkuji !
Ahojte, chcem sa spýtať na názor na grafiku z bazaru za cenu cca 2000 - 3000 Kč, čo som sa koukal tak asi nejaká RTX1660 Super nebo Ti. Sú tie karty OK? Alebo by ste nedoporučili / doporučili neco jiné?
Pozdáva sa mi napr táto:
Ďakujem
Poslední příspěvek
Pert, ďakujem za názor. Tak nejak to práve cítim :-) Práve proto sa mi do toho moc nechce ísť, možno není pravdepodobnosť velká ale proste sa mi nechce riskovať že budem kupovať niečo také a vyhodím peniaze do vzduchu, kor objednávať zo zahraničia....
Dobrý den,
potřebovala bych pomoci s úpravou fotografií - bitmapová grafika , retuše, filtry. Jsou to čtyři fotografie, každá se má upravit dle zadání. Prosím, byl by zde někdo kdo by mi pomohl upravit čtyři fotografie?
Poslední příspěvek
Dobrý den, děkuji za reakci a starostlivost. Každá reakce je fajn. Omlouvám se, ale myslela jsem si, že poradna je od toho aby si zde uživatelé mohli poradit a skláním se, před všema chytrýma hlavičkama, které zde diskutují. Nemyslím si, že by bylo...