ahoj vsem,mam takovej vetsi problemek.Z niceho nic se sam restartuje PC.stava se to trikrat az ctyrikrat denne.Po restartu a nabehnuti oper.systemu vyskoci tabulka s hlaskou-zavazny problem a druhu chyby BCCode : 24 BCP1 : 001902FE BCP2 : B82ABEF0 BCP3 : B82ABBEC
BCP4 : 8056ADD9 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1
nevite nekdo co to muze bejt.Zacalo to po pridani novych pameti,dik za radu
//Změna názvu - původní ponechán v závorce. V tomto fóru prosí o pomoc 90% přispěvatelů. Příště prosím zvol výstižnější název.
mmmartin píše:V podstatě je odpověď obsažená v dotazu. Zkus se více rozepsat o tom, o jakou výměnu nebo změnu pamětí se jednalo.
no nic koupil jsem si nove Ram 1GB DDR 400MHz PC3200 A-DATA, retail BOX,pridal do slotu a od te doby jse to cas od casu samo restartuje PC,nevim co chces presne vedet?
Doporučuji mrknout se do manuálu k základní desce na osazování pamětí do jednotlivých slotů a překontrolovat paměť programem Memtest. Případně upravit jejich časování, či o 0,05 - 0,1 V zvýšit napětí pro paměti, pokud to ovšem základní deska a Bios umožňuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Mám tu sestřin notebook, který jak na potvoru asi tři roky po koupi začal trpět náhodnými restarty.
Někdy hodí BSOD, jindy jen zčerná obrazovka, v obou případech proběhne poté automatický start. Intervaly mezi zapnutím a spadnutím systému...
Poslední příspěvek
Díky za reakce,
baterku jsem vyjmul, problém to nevyřešilo.
Zkusím asi tedy sehnat flux a provést ten reflow.
Nahradni zakladni deska se da bezne koupit na Ebay a AliExpressu.
S kupováním nové základovky mám strach že objednám něco špatného nebo...
Dobrý den , díval jsem se na bazar a našel pár snad slibných počítačů, tak mi prosím poraďte jaký by byl nejlepší. Moc se v tom nevyznám, tak třeba kdyby jste věděli o nějakém dobrém za podobné peníze tak dejte vědět. Moc děkuji.
1.
2.
3.
4....
Poslední příspěvek
Jako ano, nejsou všechny bazarové ,ale za ty peníze co tam píšou, že jsou nové tak mi přijde ,že nikde z eshopu nenajdu.
synovi se poslední dobou samovolně vypíná jeho stařičké PC. Hraje hru nebo cokoliv jiného dělá a PC se mu vypne. Když ho zase zapne, tak se rozsvítí klávesnice a myš, vypadá to, že to najíždí, ale nic, klávesnice a myš zase zhasnou. Najede to...
Poslední příspěvek
Ventilátor na chladiči CPU máš na opačnej strane.A možno teraz aj fúka opačne, do skrine.
Ahoj. Včera se mi 4 X samovolně vypnul PC. Opětovně jsem ho musel tlačítkem zapnout. Po 5tem pokusu zůstal trvale vypnutý a už nešel zapnout. Nesetkal se někdo s tímto problémem? Mohla by to být základní deska nebo zdroj? Dík za radu.
Poslední příspěvek
Pokud je to zdrojem, tak by měl být ještě v záruce. Je docela solidní, ale i takový může selhat.
Tím mizerným chladičem jsem měl na mysli ne ten od procesoru, ale ten srandovní kousek plechu nalepený na desce na kostičkách kolem procesoru...