Ahoj, mám problém se zprovozněním mikrofonu ve WinXP - mám integrovanou zvukovku (na desce Asus P4P800), mikrofony jsem zkoušel dva různé. Jako zdroj nahrávání mám vybraný mikrofon, v ovládacím panelu není ztlumený, drivery jsem zkoušel přeinstalovat. Napadá někoho z vás možné řešení (třeba i "přiblble triviální")? Díky. Tom
1) do jakého softu nahráváš?
2) opravdu máš mikrofon zvolený a vyjetý v regulátorech záznamu? Ve winech jsou dvě sady regulátorů: ovládání hlasitosti a ovládání záznamu.
ad mmmartin:
1) zkoušel jsem použít ten "recorder", který je přímo ve Win (Příslušenství/Zábava/.... a nebo tam někde). A také, když zapojím mikrofon, tak to ten SW ke zvukové kartě pozná a ptá se, co jsem to připojil - když vyberu mikrofon, tak mi to ukazuje, co z něj leze (samozřejmě nic).
2) kontroloval jsem to několikrát, pokud nejsem úplně cvok (nevylučuji), tak je to obojí ok
já totiž zkoušel jednou jeden mikrofon do PC, ale ten byl na jinak barevnej port, kterej jsem já neměl. Jenom mě to tak napadlo, když psal, že ho zajímají i ty nejblbější nápady.
1) Když vyjedeš mikrofon v Ovládání hlasitosti, slyšíš ho ze sluchátek (nebo z repráku)? Musíš vyjet taky Master (Celková hlasitost) a při poslechu na repráky je moc nevyjížděj, nebo si houkneš a začneš mít úplně jiný starosti - např kde sehnat nový repráky. 2) Zkus pustit signál do linkovýho vstupu, v ovládání záznamu vybrat a vyjet Vstup vnějšího zdroje (line in) a zkus něco nahrát. Půjde-li, hledal bych problém spíš v mikrofonním vstupu než v mikrofonu (ze dvou jak pravíš nechodí ani jeden) a vůbec nelze vyloučit poškozený vstupní mikrofonní konektor na PC.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
:thumbdown: !NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen k info. a k eduk. účelům! :thumbdown:
Chci jen altruisticky pomoc a NE porušovat pravidla...
Poslední příspěvek
Pravidla fóra: 2e
příspěvek nesmí být vkládán za účelem zviditelnění autora nebo jiných osob nebo pouze za účelem zvyšování počtu příspěvků .
Až tu někdo otázku W7položí, pomáhej.
Chytrý počká, až se ho zeptají. (Víš, jak poučka pokŕačuje?)
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...
Ahoj dostal jsem Seagate Backup plus hub a nevím jak ho zprovoznit. Stáhnul jsem si Seagate Dashboard a ten ho nenajde. Ani Windows ho nevidí a správce disků taky ne. Ve správě zařízení to napsalo: Neznáme zařízení USB ( nastavení adresy se...
Poslední příspěvek
HDD je napojený přímo do PC. Tak by měl fungovat ne? Pokud nebude kaput. Jinak až přijdu z práce tak to zkusím dát tam jiný.