Ahojte, potřeboval bych poradit. ségře se začal přehřívat NB Acer AOD257(běžná teplota bez zatížení 75-80°C) a tak jsem se do něj pustil, že ho vyčistím, ale nepomohlo... tak jsem koupil nový větráček a přepastoval (Arctic MX-2), teplota klesla na 49-59°C. Přeinstaloval jsem Win 7, nainstaloval jen Chrome, Operu, Skype, Speedfan, open office, Eset Smart security. jedná se o tento:
50 stupnu bez zateze a 60-70 stupnu pri zatezi je normalni teplota.
Nic lepsiho nez vycistit chlazeni a prepastovat s tim udelat neslo.
Je to notebook, stejne nizke teploty jako ma procesor u stolniho pocitace dosahnout nelze. K tomu by bylo treba pul kila medi nebo hliniku a to neni kam dat.
petr22 píše:50 stupnu bez zateze a 60-70 stupnu pri zatezi je normalni teplota.
Nic lepsiho nez vycistit chlazeni a prepastovat s tim udelat neslo.
Je to notebook, stejne nizke teploty jako ma procesor u stolniho pocitace dosahnout nelze. K tomu by bylo treba pul kila medi nebo hliniku a to neni kam dat.
Dobrý den všem, před čtyřmi roky jsem řešil stejný problém jako Vy všichni s vysokými teplotami v notebooku. Vlastním ASUS M51VA. Možná by Vám pomohlo jako inspirace mé video na stránkách YOUTUBE. Od té doby mám pokoj. Sice je notebook o něco těžší, ale stojí to za to.
Video by mohlo mohlo poslouzit jako inspirace kdyby v nem nechybelo to nejdulezitejsi - v cem presne ta uprava chlazeni spociva a kde vzit potrebne komponenty.
Lze pouze odhadnout ze byly pouzity nejake neoriginalni chladice, vetsi nez puvodni a montazni srouby.
Odhadujete správně, zakoupil jsem přes internet měděné pláty / hloupé je, že si musíte koupit nejméně 1m/10cm a to je docela drahé, přišlo mě to na cca 3000.-kč - plát 4 mm,3 mm, 1,5 mm/, sám jsem si navrhl a sestrojil chladič a připevnil k původnímu chlazení šrouby přes pružinky./Na grafickou kartu jsem použil tloušťku plechu 4 mm, na procesor 3 mm a 1,5 mm/.
Řeším problém s přehříváním pc, zjistil jsem zanesené lopatky u větráku a u cpu otočený jeden větrák tudíž šly proti sobě větry, to teď prave řeším a myslim, že by to mohlo trochu pomoct, ale mám ještě druhý problém. Zjistil jsem, že...
Poslední příspěvek
Ja se Vám moc omlouvám, našel jsem chybu montáže, na procesoru byl jeden ze dvou větráků proti airflow. To jsem nemontoval já.. Po otočení větráku+doladeni pwm vše ok.
Mám skoro 3 roky starý laptop Ideapad 3 14ALC6:
Processor AMD Ryzen 7 5700U with Radeon Graphics 1.80 GHz
Installed RAM 8.00 GB (5.85 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Poslední rok se začal zpomalovat a...
Poslední příspěvek
Ještě k té RAM. Část z 8GB si bere interní grafika, systém Windows si zabere pro otevřené procesy. Takže je to OK.
8 je zkrátka na hraně.
- - -
Ještě něco pro odlehčení. Win+i otevře nastavení, Aplikace Spuštěné po startu ...možná obsahují zbytečné...