Kdysi jsem si hrál s nějakou jednodisketovou distribucí, ale to asi nebude splňovat tvé požadavky Předpokládám že to budeš chtít používat na desktopu, a ne jako nástroj sadomasochistických experimentů...
Honza522: Ubuntu (včetně klonů) opravdu nelze považovat za odlehčenou distribuci – jak Gnome, tak KDE a od jisté doby XFCE (považované za odlehčené) jsou pěkní bumbrdlíčci.
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Tak ono by to asi v konečném důsledku chtělo znát pár detailu Vašeho požadavku. Co konkrétně od daného distra očekáváte? Jsou distra vyloženě určená pro starý HW ale nečekejte zde v základu žádné zázraky v podobě výbavy openSUSE, Mandriva, GNU/ Debian apod. Pak zde máte distra, která jsem před chvíly psal a která při troše času a štěstí jsou rozchoditelná i na starším HW včetně Ubuntu. Pak samozřejmě můžete použít distribuce typu Linux From Scratch (LFS), kterou si upravíte přímo na míru Vašeho PC a tím tak lze zajistit maximální výkon s odladěním systému, ovšem za cenu již pokročilých znalostí, které nejsou zásadně nutné pro distribuce typu Mandriva, Fedora nebo openSUSE. Ono v konečném důsledku to chce vědět na co se cítím a co bych asi tak mohl z maximálním vypětím šedých buněk mozkových rozchodit a používat.
Ahoj všem prosím o radu ohledně lehkého updatu mého PC. Kupoval jsem před třemi roky, když byl problém sehnat nějakou grafickou kartu a dnes už mam trošku problém při novějších hrách. Můžu poprosit o radu jakou kartu koupit, samozřjmě aby to utáhl i...
Poslední příspěvek
Děkuji, takže nevyužil XMP 3600 paměti pro tu desku. Nevíme monitor.
Zdravím,
prosím poraďte co kde nastavit. Na jednom disku mám windows 11 a na druhém Linux Mint. Když vyměním disk z Win na Linux, čas je v pořádku. Když přejdu na windows čas se posune o hodinu dozadu. Není nějaká možnost v nastavení aby se to...
Poslední příspěvek
děkuji moc ! funguje, už to nemusím pořád přepisovat :)
:idea: Bohužel, jiný operační systém než Windows nelze doporučit , neboť operační systém Linux je milión distribucí Linuxu a ani jediný, který by mohl konkurovat Windows! Milión distribucí Linuxu jsou synonymem pro milión problémů, které začínají,...
Poslední příspěvek
A protože je jedenadvacáté století, přidám ti na tu cestu trochu moderního hardware: