Zabránění obnovení fotografií
Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team
Zabránění obnovení fotografií
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jak by šlo udělat, když odstraním nějaké fotky ze svého PC, aby se k nim nikdo přes nějaký program nedostal, je to možné?
Děkuji.
chtěl jsem se zeptat, jak by šlo udělat, když odstraním nějaké fotky ze svého PC, aby se k nim nikdo přes nějaký program nedostal, je to možné?
Děkuji.
-
Uziv00
Re: Zabránění obnovení fotografií
Lze. Defragmentuj HDD, tím se některá volná místa přepíší jinými daty. A na uvolněné místo použij některý z programů pro bezpečné mazání. ten toto místo přepíše náhodnými daty.
Takže stačí defragmentace ?
-
Uziv00
Jen defragmentace ne. Dočti si do konce co jsem napsal:
ITCrowd píše:Lze. Defragmentuj HDD, tím se některá volná místa přepíší jinými daty. A na uvolněné místo použij některý z programů pro bezpečné mazání. ten toto místo přepíše náhodnými daty.
Bohužel já už to smazal, co teď?
Myslím ty soubory, které nechci, aby nikdo našel.
-
Uziv00
ITCrowd píše:Lze. Defragmentuj HDD, tím se některá volná místa přepíší jinými daty. A na uvolněné místo použij některý z programů pro bezpečné mazání. ten toto místo přepíše náhodnými daty.
-
guest
Něco je zde http://www.slunecnice.cz/sw/disk-wiper/ ale pozor aby sis nepřepsal něco důležitého !!!
Děkuji mnohokrát.
-
Uziv00
V programu pro bezpečné mazání zadáš volbu přepsání volného místa na disku. Pozor ať si nevymažeš celý disk. To, že jsi fotky už smazal je v pořádku.
- Kim Spotcom
- Level 3

ach jo to jsou babský rady... defragmentace... šíleně podivné řešení. Podle mě přímý způsobem je příkaz wipe, nebo echo /dev/urandom > soubor
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 3665 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Speed_dead
-
- 2 Odpovědi