Vypínání monitoru na dálku
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Vypínání monitoru na dálku
Čau
Protože jsem línej jak prase tak jsem dostal nápad že bych si vypínal monitor dálkovym ovladačem, abych nemusel po dokoukání filmu vylejzat z postele a vypínat monitor ručně. A čekat něž ho PC vypne sám je nepraktický. Mam Win7 a ovladač Trust RC-2400.
1. Jak softawrově vypnout monitor? např dávkovym souborem nebo něco takovýho?
2. Jak to něco spustit přez ovladač?
Jako plán B mam natažení kabelu k postely a vypínání vypinačem (prostě jakobych ho vztáh ze zásuvky) to by nemělo monitoru nijak vadit, ne?
Dík za každou radu
Protože jsem línej jak prase tak jsem dostal nápad že bych si vypínal monitor dálkovym ovladačem, abych nemusel po dokoukání filmu vylejzat z postele a vypínat monitor ručně. A čekat něž ho PC vypne sám je nepraktický. Mam Win7 a ovladač Trust RC-2400.
1. Jak softawrově vypnout monitor? např dávkovym souborem nebo něco takovýho?
2. Jak to něco spustit přez ovladač?
Jako plán B mam natažení kabelu k postely a vypínání vypinačem (prostě jakobych ho vztáh ze zásuvky) to by nemělo monitoru nijak vadit, ne?
Dík za každou radu
Re: Vypínání monitoru na dálku
Dik to je taky zajimavy řešení ale pořád bych byl radši za softwarovy vypnuti PC (abych to moh oživit i přes klavesnici bo myš)
narazil jsem na http://ulozto.cz/5331926/monitor.exe ale to musim klikat myší teď se k tomu snažim udělat script v AutoHotkey ale sem z toho nákej zmatenej
Pls poraďte
narazil jsem na http://ulozto.cz/5331926/monitor.exe ale to musim klikat myší teď se k tomu snažim udělat script v AutoHotkey ale sem z toho nákej zmatenej
Pls poraďte
Monitor vypínám jeho dálkovým ovládáním, mám totiž v něm TV a kabelový tuner. Jinak můžeš ale použít jakékoliv dálkové ovládání: pomocí Girderu.
dík za tip ale už se mi podařilo to vyřešit. pomocí http://gizmoware.net/monoff/ spouštěného přes http://www.autohotkey.com/
ale eště pořád je tu jeden problém zatím jsem vypnutí monitoru přiřadil k funkci MUTE ale to neni ideální. Na ovladači jsou dole 4 tlačítka bez funkce ale system vubec nevnima že bych je mačkal. ale indikator na ovladači i na přijímači na stisknutí klávesy reaguje (problikne dioda). Je možný aby v driveru ovladače nebyly ty tlačítka zahrnutý? beží to pod windousáckym driverem, výrobce k tomu nic nevydal. Jak složitý je povrtat se v driveru a přidat tam ty tlačítka?
ale eště pořád je tu jeden problém zatím jsem vypnutí monitoru přiřadil k funkci MUTE ale to neni ideální. Na ovladači jsou dole 4 tlačítka bez funkce ale system vubec nevnima že bych je mačkal. ale indikator na ovladači i na přijímači na stisknutí klávesy reaguje (problikne dioda). Je možný aby v driveru ovladače nebyly ty tlačítka zahrnutý? beží to pod windousáckym driverem, výrobce k tomu nic nevydal. Jak složitý je povrtat se v driveru a přidat tam ty tlačítka?
- Orcus
- člen Security týmu
Možná je bude potřeba namapovat. Pokud to nepůjde a MUTE Ti přijde nepraktické, stačí sehnat jednu dlažební kostku a vypneš monitor raz dva 
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Ta dlažební kosta je zajímavej nápad ale dal bych přednost nedestruktivnímu a pokudmožno nepříliš finančně náročnému řešení.
Jak namapuju tlačítka na ovladači?
Jak namapuju tlačítka na ovladači?
Pokud nejsou v driveru v uživatelském nastavení, tak potom se budeš muset vrtat v kódu driveru / ovladače a pro tvojí informaci jsou psány ve strojáku, což je taková vyšší (vůbec ta nejvyšší) příčka umění programátorského ... dobrou chuť 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9 Odpovědi
- 5445 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Alferi
-
- 19 Odpovědi