potřeboval bych malou radu ohledně ryzenu a větráků. Jde o to že v biosu mám nastavené všechny větráky v pc na automatickou regulaci podle teploty ale ryzen má teplotu i při nic nedělaní skoro stejnou jako při hraní, nebo tam alespoň občas vyskočí a všechny větráky začnou hučet i při prohlížení webu. Při hraní hučej konstantně což je v pohodě. Jde o to jestli nejde nastavit 2 režimy, jeden když nebudu hrát aby běžely otáčky větráku míň i při občas vyšší teplotě a druhej na hraní kde poběžej konstantně víc? (jde o to že jsem na webu a každejch 5 sekund se to roztočí jak větrnej mlejn a zas spadne a pořád dokola, když v biosu přenastavím tak zase při hraní se točí moc málo)
V BIOSu by mělo být něco jako "Fan step up/down time", zkus to nastavit třeba na 1-2s, ať se vyhladí ty výkyvy v teplotách.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
To je divné, běžně nastavuji na 1-3s s lepšími chladiči na CPU :/ Potom asi tedy upravit nastavení křivky ventilátoru, aby byla v dané oblasti plošší.
Jak máš vlastně nastavenou křivku, jaké jsou teploty v klidu, při hraní a jak skáčou při prohlížení webu?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
krivku nemam muj bios vypada takto (fotka neni moje) https://i.imgur.com/LwmspXa.jpg pri prohlížení to vystřeli na 63 kdyz napr. otevru novou kartu a pak kolem 50 a porad dokola. při hrani jede spis grafika takze procak ma taky 63. edit: me se zvysuji otacky od 50 stupnu jelikoz pri hrani je teplota cpu od 50 do 63
Však to na té fotce je nastavení křivky, jen formou tabulky :)
Mě s R3600 v klidu 40-44°C (otevřených několik oken, asi 5 ploch, youtube na pozadí a já nevím co), při běžné práci to skáče max k 50-57°C, ve hrách (mám slabou grafiku která to ve hrách brzdí) se drží kole 60-65°C. Křivku mám nastavenou tak, že od těch 40 do 60°C je to skoro ploché a až potom se to začíná zvedat.
jasny diky tak to zkusim, ja to mel podobne ale pak pri hrani se to skoro netocilo ted jsem jeste meril a problem je ze pri hrani treba borderlands 3 na ultra tak ma cpu 53 - 60, to je ten problem ze se to pri hrani netoci skoro, vlastne teploty jsou stejny pri hrani jako pri prohlizeni webu
Osobně preferuji ticho, pokud se teploty ve hrách drží pod 80°C na CPU, tak bych rychlost větráků vůbec neřešil. Ony se ideálně mají točit pomalu, tak aby to nehučelo a dostatečnou výměnu zajistí jejich dostatečný průtok a počet a plocha příslušného chladiče
Rozdíl je v tom, že při hraní jsou ty teploty ale konstantně kolem těch 63°C, ale na netu to jen sem tam k těm 63°C vyletí a potom to hned spadne, ne?
Zdravím , mám v Case 5 nových fans ARCTIC P12 PWM PST 3x in 2x out + 1x zadní u mřížky ten je stávající (Montech AIR 1000 LITE ) Složeno na Alze.
Arcticky jsou tiché , ale ten šestý původní je hlučnější . Dá se poladit jen ten jeden zadní fan ? V...
Dobrý den
Mám modem od Vodafone, na něj mám kabelem z LAN modemu Vodafone do TP Linku 1043 ND do WAN portu mám ho v obýváku pro TV a set top box. Nic jsem v Routeru TP link nenastavoval, vše nechal na automatice DHCP, atd. A vše mi fungovalo. Ale...
Poslední příspěvek
Aha, to jsem nevěděl, myslel jsem když to dám do toho portu lan a ne WAN,tak ve zbylém nepojede internet.
Ahoj používá někdo tohoto správce souborů?
Nemůžu přijít na to kde nastavit zobrazení panelů při startu.
Myslím např. aby se mi při spuštění programu vždy v levém panelu zobrazovala složka Stažené soubory a v pravém panelu Dokumenty.
Prohledal jsem...
Poslední příspěvek
Zkus následující kroky:
Otevři Unreal Commander.
V hlavním okně najdi a klikni na Options (Možnosti) v horním menu.
Zvol Settings.
V sekci Panels by měla být volba pro Start with nebo podobné nastavení pro výchozí složky.
Pokud tato možnost není...