Kotik píše:Radeon HD 5830 o 21 % výkonnější než Radeon HD 5770 a naopak HD 5850 je proti HD 5830 výkonnější přesně o 20 %
. Ta citace je z toto testu. Snad číst umíš. Ty 5850 a 5830 byla (je) akce od AMD a je to na kusy, proto tak levné
// ŘÍkám, být tebou, našetřil bych více peněz na pořádnou grafiku, takhle zase vrazíš tři táci do "slabší" a za půl roku to bude na novo, toť můj názor.
Je samozřejmě nesmysl měnit procesor za vcelku podobný.U grafiky,tedy pokud máš Radeon HD 5670 je situace jiná a tak třeba výměnou za Radeon HD5770 nebo HD5850 si dost polepšíš.Hlavně ve vyšších rozlišeních.Pokud chceš tip na velmi dobrou a výkonnou grafiku od nVidia,tak ber tuhle MSI N460 GTX .Má výborný chladič a velmi dobrý výkon.Pokud chceš Radeon,tak výborná je třeba tahle Sapphire HD5770 Vapor-X a nebo MSI R5770 Hawk .Tyhle chladiče v sestavě taky sotva uslyšíš.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
jenom měsíc tak teď bych tu HD5670 moh ještě prodat za skoro pořizovací cenu ale za nějakej půl rok už ne. a dávat přes 5k za 1 komponent do pc mi přijde hodně když to za pár let bude bezcenný, zase takovej pařmen nejsem a HD5670 mi nestačí,na to už sem přišel (bohužel moc pozdě )
pokud někde ještě seženeš 5850 xtreme, což je speciální edice sapphiru, aby prodali přebytečný starý chipy, tak ji určitě ber. Stejná situace je je u 5830,proto ty nízký ceny. Taky se po nich jen zaprášilo...a pokud neseženeš,tak 5770. Dá se sehnat i v pasivním chlazení.
v týhle době se těžče nevyplatí kupovat 5770... buďte k sobě hodný a vemte něco silnějšího a hlavně s dobrým taktovacím potenciálem (TwinFrozr2, TwinFrozr3, Windforce, DirectCU a možná PowerColor)
Huricane: No tak každý nemá na nejlepší věci. . Jak tak koukám, ty bys pomalu všechno taktoval, grafiku moc nahoru nepopoženeš, akorát zvýšíš teploty a hlavně každý není sběhlí v taktování. A taktováním zbytečně snižuješ životnost výrobku ...
dával by někdo na kartu takovýhle chlazení kdyby si bůh nepřál aby to někdo taktoval? stačí do toho vkroučit tou správnou nohou a máš výkon navíc a navíc proč by si kupoval 5770? protože by nikde nebyly 5830 na skladě? vždyť sem tady linkoval czc kde jich maj několik kusů
edit: taktováním 6970+6950 sem překonal všechny tyhle karty (mě to stálo 14k, vystoupal sem na 20)