já se chtěl přidat ale naskákaly tady komenty a já přestal psát ta i5 je silná a nebál bych se toho (každopádně kdybych náhodou narazil na slabej výkon CPU tak okamžitě nataktovat ale to je můj styl) a v závislosti na lásce k tomu starýmu zdroji se teda kupující může rozhodnout jestli ho "umučí" k smrti těma dvěma GTX 560 a pak reklamuje nebo si rovnou koupí novej (já osobně sem nevěděl že se zdroj dá takhle oddělat ale čerpám z Kotikovy připomínky)
Naposledy upravil(a) Hurricane046 dne 29 kvě 2011 18:11, celkem upraveno 1 x.
a k čemu je mu životnost, když ho dá do šuplíku a utratí vzácný penízky za jinej, třeba přitom zbytečně. stejně jako já jsem dostal radu, že musím koupit zdroj a ejhle problém se zdojem vůbec nebyl. nicméně je to kazdého věc, kdo chce utráce, třeba i zbytečně at to dělá. klidně ten jeho zdroj muže ještě nějakej rok vydržet a záleží jak ho bude využívat, bude rozdíl v životnosti,když bude pařit 10h/den, nebo 10h/týden
Tak ono to není až tak akutní, protože i jedna GTX 560 je dost výkonná a určitě mi ještě dlouho vydrží, spíš sem chtěl vědět jestli mám počítat s novým zdrojem nebo ne.
No tak ten zdroj bude těžce na hranici. 50W rezerva mezi 500W odběrem komponent a výkonem zdroje tam ve skutečnosti není. Pokud to dobře chápu, tak ten zdroj by musel mít 90% efektivitu, aby dodal těch 500W. Takhle může koupit novej výkonnější, získat záruku a jistotu, že mu všechno pojede v pohodě. Starej zdroj může ještě klidně prodat, což se mu nepovede, pokud ho utrápí.
tohle bude platit pouze za předpokladu, že na ten zdroj má ještě tak 6 měsíců záruku koupí si dvě karty a dejme tomu že je rozjede na tom 550W zdroji - jakmile po několika měsících používání ten zdroj chcípne tak ho reklamuje a oni mu daj novej, kterej pak výhodně prodá... mezitím měl čas získat finance na novej silnej zdroj, kterej zaručí stabilitu do budoucna
učinost zdroje nemá s tím kolik Watů má dát moc společného 550 zdroj pokud je v pořádku má dát 550. „Čím méně je zdroj účinný, tím více spotřebuje energie. Zároveň o to víc energie přemění na teplo, které je nutné odvést jinam, případně i uchladit“
Dobrý den,
Moje sestava:
CPU: Ryzen 5700x3D
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK - AMD B550
RAM: HyperX FURY Black Series 2x8GB 2666MHz DDR4
Chci upgradovat na grafickou kartu AMD 9070 XT - bude mít spotřebu cca 330 W.
Vypočetl jsem spotřebu mojí sestavy s...
Poslední příspěvek
Dobrá volba!
Dlouhodobě používám zdroje RM---x (x = japonské kondenzátory) bez sebemenších náznaků problémů,
absolutně tiché (větráky se při nižší spotřebě netočí), modulární kabeláž, 10 let záruky...
Předchozí verzi RM750x mám momentálně v herním...
Zdravím,
složil jsem si nový PC se zdrojem Seasonic Focus GX-850 ATX 3 (2024). Problém je, že hned po zapnutí se ventilátor zdroje roztočí do tý míry, že je to zdaleka nejhlučnější komponenta. A to jen, když jsem v BIOSu.
Použitý komponenty mají...
Poslední příspěvek
Vypadá to, že to je opravdu vlastnost. Koupil jsem Corsair RM850X a je pěkně ticho. Díky za rady.
Dobrý večer. Koupil jsem si grafickou kartu AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G, která má napájení 2x8pin. Bohužel mám zdroj EVGA 650 B3 650W 80Plus Bronze a nemám k němu ostatní kabely. Mám momentálně MSI GTX 1070 8G a tam je pouze...
Poslední příspěvek
Na AliXepressu, napr.
Nicmene, nebud prekvapen, az ta 1080 Ti umre. U takhle starych a zravych karet je to jen otazka casu, ta karta je 8 let stara a obvykla zivotnost je do 5 let.