Chtěl bych si nahodit nové ramky, k těm starym, ale jak mile je pridam do slotů, počítač se vypne během par sekund. Čím to je ? Jsem trošku lajk, mějte trpělivost . Jinak Ramky a zakladní deska jsou kompatibilní.
Jakou máš "sestavu" RAM? Jaké jsou původní RAM?
Setkal jsem se s tím, že bylo v počítači 2x1GB, přidalo se dalších 2x1GB, stejné časování, frekvence, dokonce i výrobce (Kingston), nicméně jiná výrobní várka a fungovaly pouze, pokud daná dvojice byla v jednom kanálu v rámci DUAL-channelu. Jakmile byla zkombinovaná 1 původní RAM s 1 novou RAM ve stejném kanálu, počítač se nezapl
Jojo je to tahle, No v pc mám 2x ve dvouch slotech a jak pridam do 3x do červeného tak pc se zapne a pak vypne... nevim zda nekde mam povolit ten dual nebo co stím.
Pořád jsme z Tebe nedostali, jaké paměti si měl, jakou přidáváš.
Můžeš zkusit nechat v PC jenom tu novou přidanou RAM (ve slotu, kde máš ty staré=víš, že funguje), jestli PC naběhne. Jestli ne, buď je nefunkční nebo máš smůlu, a PC ji prostě nevezme. V druhém případě je ještě poslední naděje zkontrolovat, zda-li máš poslední verzi BIOSU, novější by mohl teoreticky vyřešit. Verze bude napsaná buď při úvodní obrazovce po zapnutí, nebo nejdeš v BIOSU. Pak jenom koukneš na stránky výrobce desky, jestli máš nejnovější.