Koupě SSD
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Koupě SSD
dobrý večer,
přemýšlím o koupě SSD. V současné době má pc jen HDD na kterém jsou samozřejmě moje data,windowsy atp. A proto se ptám, kdybych koupil SSD musím znovu instalovat celé windowsy nebo jdou nějak předělat na SSD ? A ještě mě napadá jedna otázka, jak jsem do současné doby věděl, windows zůstává pc tím pádem bych ani nepotřeboval nový klíč od windowsů, je tomu tak ?
Díky za přečtení
přemýšlím o koupě SSD. V současné době má pc jen HDD na kterém jsou samozřejmě moje data,windowsy atp. A proto se ptám, kdybych koupil SSD musím znovu instalovat celé windowsy nebo jdou nějak předělat na SSD ? A ještě mě napadá jedna otázka, jak jsem do současné doby věděl, windows zůstává pc tím pádem bych ani nepotřeboval nový klíč od windowsů, je tomu tak ?
Díky za přečtení
Re: Koupě SSD
Tak tahle otázka nějak nedává smysl, ale pokusím se přesto odpovědět. Novou licenci samozřejmě nepotřebuješ, protože chceš jen Windows přesunou na jiný disk či přeinstalovat.Caleum píše:A ještě mě napadá jedna otázka, jak jsem do současné doby věděl, windows zůstává pc tím pádem bych ani nepotřeboval nový klíč od windowsů...
Lepší je se zakoupením SSD a po jeho zapojení Windows přeinstalovat, ale existují různé nástroje na migraci systému. Některé z nich dokonce poskytují samotní výrobci SSD.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Jak to myslíš? nedává smysl? pochopil jsi to naprosto správně
Takže to jde ano ? to je supr díky
Proč? proč nestačí prostě naklonovat disk?Lepší je se zakoupením SSD a po jeho zapojení Windows přeinstalovat,
Naklonovat? trošku mi to přibliž prosím :)
no naklonovat, tedy udělat bitovou kopii.
Ale samozřejmě, že disk lze i naklonovat. Jen je zvykem prostě systém přeinstalovat, protože tahle cesta nabízí určité výhody a jen minimum nevýhod, pokud uživatel nemá na systémovém disku svoje data.Proč? proč nestačí prostě naklonovat disk?
Hlavní výhodou je velmi malá datová náročnost čisté instalace systému.
O klonování disků je více info na internetu.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
no já tam mám tolik věci, že kdybych to měl všechno instalovat a nastavovat znovu, tak se pěkně orosím..
Takže spoléhám na klonování, až si budu pořizovat SSD.. 
-
Uziv00
Abys mohl klonovat, tak disky musí mít stejnou kapacitu.
V případě, že nemají, pak je řešením software pro migraci.
Ještě, abych to tedy více přiblížil. Klonování znamená vytvoření kopie celého disku tak jak je. Klonování se dělá ve speciálním programu, který se často spouští z CD před startem operačního systému. Je tomu tak proto, že při puštěném Windows by nebylo možné korektně zkopírovat soubory, které PC zrovna používá. Prostě spustíš program z CD, vybereš který disk chceš klonovat (zdrojový), a na který chceš klonovat (cílový). Pak ten disk fyzicky připojíš na místo kde byl připojen starý (aby nebyl zmatek) a starý disk buď odpojíš nebo připojíš na jiné místo a pak naformátuješ.Caleum píše:Naklonovat? trošku mi to přibliž prosím :)
Dodatečně přidáno po 5 minutách 9 vteřinách:
Když už jsme u toho, můžeš doporučit nějaký free soft? Potřebuju přenést obsah (data, ne systém) starého 2TB disku na nový 3TB, mám tu nějaký starší Acronis, ale ten si s 3TB diskem neporadí.ITCrowd píše:Abys mohl klonovat, tak disky musí mít stejnou kapacitu.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek