Koupil jsem si router TP-LINK TL-WR542G. Od poskytovatele internetu nemám přidělaené IP adresy. Poraďte jak mam nastivit routr. Klasická instalace selhala. U prodejce routeru mi sdělili, že musím nakonfigurovat router, ale nechce se mi platit 150 Kč za 2 minuty práce prodavače .Poraďte mi jak na to. Dík!!
Pokud nemas pridele,kouknes se do sitoveho nastaveni,jaka adresa,maska brana a dns server se ti prideli opises si ty adresy a prepises je to routeru na WAN. Pokud sis kupoval novy router,tak bude mit tovarni,nastavene. Pichnes se do LAN v PC nechas zapnuty ziskavani IP ze servru DHCP automaticky a zadas IP adresu,kterou ma router nastavenou jako defaultni. Myslim ze by mel mit 192.168.1.1 potom uz prez webove rozhrani nakonfigurujes router a melo by to jit. Akorad ted nvm pokud ti poskytovatel prideli pokazde jinou IP co to udela,ale pokud budes mit router zapnuty porad tak by to melo byt v pohode,jelikoz uz ji nokdo jiny nedostane
Díval jsem se do síťového nastavení a nic tam nemám uvedeno( IP adresa, maska,brana,...). Vidím že je router připojený ale píše mi to že připojení k internetu není k dispozici
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Psal jsem poskytovali sítě o problému a tohle mi napsal: Dobry den,
ano router je zapotrebi nakonfigurovat. Zpusob konfigurace zalezi na typu. Kdyz bych to mel popsat obecne tak je zapotrebi nakonfigurovat WAN cast (rozhrani routeru pripojene k internetu) pokud mate IP adresu pridelovanu dynamicky (DHCP serverem) tak je toto zapotrebi nastavit i na WAN casti. Dalsi krok je nastaveni LAN rozhrani (vetsinou 4 porty + wifi cast) zde je zapotrebi nastavit nejaky rozsah IP musi byt jiny nezli na WAN casti jinak by router neroutoval. Zde se zase nabizi moznost pridelovani IP adres pro rozhrani LAN dynamicky. Posledni krok je nastaveni samotne WIFI casti - zde je dulezite zvolit normu vysilani (musi byt takova jakou vam podporuje karta v PC b/g/a /n) + zvolit si nejaky SSID a nakonec wifi sit zabezpecit, zde bych doporucil system WPA nebo WPA2 zase zalezi co vam podporuje karta v PC. Pokud tohle nastavite tak by vam mel internet fungovat jak na PC pripojenych kabelem k routeru tak i prostrednictvim wifi. Typ routeru je: TP-LINK TL-WR542G
Ahoj doposud využívám internet který mě vede od antény kabelem, ale kabel se pořád skřípá někde pod podlahou co mě vede a nejde pak po nějakým čase internet. Chtěl bych to teda řešit Mesh systémem. Mám vybraný tento Hlavně mě jde o to, že mám 360...
Poslední příspěvek
V místnosti kam vede anténa mám router a od něho vede kabel Ob dvě místnosti k dalšímu routeru a od něj se to rozvádí do 4 PC z toho jeden je na Wi-Fi. Barák mám do L s tím že první router je na hoře L a druhý dole na L. Pokud budu tahat kabel po...
Zdravím. Začal mi blbnout WIFI router TP link Archer AX20 AX1800. Začal často vypadávat signál, někdy se stane, že se ztratí signál pro TV v obýváku, kde byl vždy Signál dobrý. Zkoušel jsem TV připojit na Hotspot přes mobil, TV normálně fungovala....
Poslední příspěvek
Zmer to ve chvili, kdy jsou problemy se signalem.
Jsou lidi, co zapinaji wifi az kdyz ji potrebuji a pak ji zase vypinaji.
Krásný den mám meta quest 3 a chtěl bych si zakoupit nový WiFi router. Ten aktuální je moc starý a chtělo by to změnu. Chtěl jsem zakoupit od Asus WiFi router 7 ale někde jsem četl že meta nepodporuje 7 řadu routeru. Chtěl bych se proto zeptat zda...
Poslední příspěvek
Jo v pořádku ... když já rád do lidí lehce šťourám. Snad si to nějak přebereš, Amazon.de má tu výhodu že je v EU, má kvalitní ověřené recenze a jejich doporučení Amazon doporučuje neboli Amazon Choice dost věřím, protože tam dávají spolehlivé věci s...
Zdravím všechny,
rád bych koupil tento router na pokrytí v patrovém domě, kde bude za Vodafouním modemem v bridgi. Absolutně nemůžu sehnat v2. Buď nevědí, nebo mi už 2x přes přímý požadavek přišla v1.
Je lepší hledat dál nebo po upgradech fw lze v...