Dříve jsem měl modem, který měl 3,6 Mb/s a byl pomalý "jako prase". Jak je tedy možné, že mi v dnešní době nabízí "VYSOKORYCHLOSTNÍ" internet s rychlostí 2 Mbit/s ? Myslel jsem si, že Mb a Mbit je to samé, ale asi není.
Jaký je rozdíl mezi značkou Mb a Mbit ?
Moderátor: Mods_senior
- simio.simsoft
- Level 2

- Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
Jaký je rozdíl mezi značkou Mb a Mbit ?
Možná si řeknete, že jsem pitomý, ale já to fakt nevím
Dříve jsem měl modem, který měl 3,6 Mb/s a byl pomalý "jako prase". Jak je tedy možné, že mi v dnešní době nabízí "VYSOKORYCHLOSTNÍ" internet s rychlostí 2 Mbit/s ? Myslel jsem si, že Mb a Mbit je to samé, ale asi není.
Re: Jaký je rozdíl mezi značkou Mb a Mbit ?
Rozdíl je pouze v MB/s a Mb/s ...
-
guest
Je dobré se kouknout na Wiky, anebo jinam.
MB-megabajt je osmkrát více než než Mb /Mbit/ .
MB-megabajt je osmkrát více než než Mb /Mbit/ .
simio.simsoft píše:... který měl 3,6 Mb/s a byl pomalý "jako prase" ...
3,6 Mb/s byla maximální rychlost, kterou byl modem schopen přenést. Rychlost ovšem závisela (a dodnes závisí) především na rychlosti, kterou je schopen zdrojový server "napumpovat" do linky a kolik příjemců se o tuto rychlost podělí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- simio.simsoft
- Level 2

- Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
Tak to bylo, jak jsem si myslel. Děkuji za odpovědi.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek