Připojení ke vzdálené ploše

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Odpovědět
cukista
Level 1
Level 1

Připojení ke vzdálené ploše

Příspěvek od cukista »

Ahoj, mám 2 PC v siti. Vse funguje jak ma. Chci se z jednoho PC pripojit ke vzdalene plose na NB. Pri hledani druheho PC se objevi hlaska, ze v domene nebo pracovni skupine XXXX nebyly nalezeny zadne terminalove servery. FW jsem vypnul, koukal jsem na Sluzby bezici v PC a nasel jsem sluzbu Terminalova sluzba, ktera je spustena na obou PC. Po pokusu o zadani primo IP adresy PC, ke kteremu se chci pripojit se objevila jina hlaska o tom, ze mozna neni povolen vzdaleny pristup na druhem PC.
Neumite poradit, kde je problem?
Diky Robin
cukista
Level 1
Level 1

Příspěvek od cukista »

tak si mozna odpovim sam... Mam XP Home na obou PC... Nemusi byt na praci se vzdalenou plochou nahodou XP Professional?
Luboš
Tvůrce článků

Příspěvek od Luboš »

Ve verzi HOME překontroluj, zda máš vzdálený přístup povolený přes Vlastnosti na ikoně Tento počítač a pak záložku Vzdálený přístup. Pokud máš verzi Professional, tak překontroluj, kdo může přistupovat k tomuto počítači (zejména když je tento počítač připojen do domény).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
cukista
Level 1
Level 1

Příspěvek od cukista »

Na obou PC mám XP Home. U obou mam povolenou Vzdalenou pomoc... Koukam tady v praci na XP Professional, ze je tady jeste moznost tykajici se Vzdalene plochy. Asi v tom bude rozdil. Mozna, ze Vzdalena pomoc je neco jako chat a Vzdalena plocha je to, co jsem chtel, tzn. na svem PC videt obraz druheho PC a pomoci sve klavesnice ovladat druhe PC... Je to ale tak?
Luboš
Tvůrce článků

Příspěvek od Luboš »

U obou verzí lze de facto provádět podobné řízení. Pokud máš verzi Home, tak další informace najdeš v informacích přes Start / Nápověda a odborná pomoc / a do vyhledávacího řádku dej Vzdálená pomoc. V odpovědích pak najdeš to co potřebuješ (snad). Já dost často používám vzdálenou pomoc ve verzi Professional, takže ve verzi Home nemůžu sloužit, ale stejné věci můžeš provádět přes Netmeeting, který je součástí Woken ve verzi Professional. Ve verzi Home se můžeš připojit přes Start / Programy / Příslušenství / Komunikace / Připojení ke vzdálené ploše.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše
    od Grander » » v Windows 11, 10, 8...
    4 Odpovědi
    4502 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Grander
  • TigerVNC - jak si udělat na ploše zástupce?
    od BigSandy » » v Programy ke stažení
    2 Odpovědi
    4598 Zobrazení
    Poslední příspěvek od BigSandy
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » » v Sítě - hardware
    19 Odpovědi
    7438 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Fargotroniac
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat
    od warcraftan » » v Problémy s hardwarem
    24 Odpovědi