mám zde jeden problém. Stěhoval jsem si PC do jiné místnosti a všechny kabely jsem z něj odpojil, až na kabel, který vede k přijímači antény na WiFi. Při tomto stěhování jsem se kabelem nevědomky zasekl o kliku. V ten moment se mi kabel utrhl.
Kabel se přerušil hned u těch konektorů, které vedou do základní desky. Je nějaká možnost toto po domácku spravit či koupit nějaký náhradní díl?
Stolní pc má být na kabelu, takže ho připoj na kabel, a máš po problému. Síť bude rychlejší a spolehlivější a vyjde to levněji, než shánění náhradních dílů, nebo oprava.
1. jestli to jde spravit nelze rict, dokud to neuvidime
2. jestli jde koupit nahradni dil nevime, kdyz nevime na co ten nahradni dil je
Take to muzes vyresit tim, ze PC pripojis na LAN nebo Powerline a nebudes s nim zbytecne rusit WiFi ostatnim
az 200m okolo, kdyz stolni PC WiFi nepotrebuje. Jen to zbytecne zpomaluje ostatni site.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Be quiet Silent Base 801
SSD
CPU Intel Core i9-14900K
potřebuji desku, zdroj, RAM, chaldič na procesor. Mělo by to umět střihat videa, poběží na tom Linux Ubuntu. Hry max CS2. Budget neni limitovat, ale...
Poslední příspěvek
Pozadavek aby to davalo smysl se neslucuje s procesorem od Intelu, ktery je vadny uz z vyroby a ma spotrebu pres 300 Wattu v zatezi.
Se spotrebou pres 300 Wattu se neslucuje ani pozadavek na nizkou hlucnost a vzduchove chlazeni. Stejne tak na necem...
Chtěl bych se zeptat, zda nebude problém nainstalovat na tuto desku ASUS TUF Gaming B650-PLUS Windows 11? Někde jsem četl, že se objevil problém s absencí TPM modulu 2.0. Jak to tedy je? Chci si tuhle desku koupit, tak se pro jistotu ptám.
Poslední příspěvek
Je, ale z nějakého nepochopitelného důvodu je na všech MB přednastavena volba Discrette TPM, takže je nutné přepnout na fTPM nebo PTT. Jmenuje se to různě. Zapnutím nic nezkazíš a 11ky budou spokojené.
Dnes jsem zapl PC a nefungoval mi obraz, ani se nerozsívtila klávesnice, myš .. nic.
Ventilátory bežely, tak jsem postupně začal. Vyndal jsem GPU a poté RAM. Výsledek je stále stejný, ventilátory běží, ale nerozsvítí se...
Poslední příspěvek
Po vložení disku LED dioda zhasla a dostal jsem se normálně do PC s tím, že při spuštění mě to upozornovalo na to, že mám špatně vložené RAM pamětí ve slotu 1 a 3 a že mají být ve 2 a 4. ALe jinak PC normálně běží. Takže já tám zkusím dát zpět i GPU?
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info