Dobrý večer. Mám problém se spuštěním pc.Vše se načítá jak má a +/- po minutě se počítač sám vypne, to samé i když jsem pouze v biosu a hlídám například teplotu procesoru atd. (teploty poměrně dobré).Vyzkoušel jsem jiný zdroj,HDD,dokonce i ramky a grafickou kartu. Všechny kabely jsem vyzkoušel i na jiném pc.Jediné co jsem neměl jak vyzkoušet je základní deska a procesor. Problém nastal po vypnutí ,,natvrdo". Od té doby jak jsem napsal +/- ani né minuta a pc se vypne(nejde ani znovu zapnout musím vytáhnout ze zástrčky a teprve potom znovu zapnout). Nová základní deska nebo procesor se mi moc kupovat nechce (z finančních důvodů) Už mě nenapadá co s tím
A co udělat „CMOS Reset“, po tvrdém vypnutí je nějaká menší pravděpodobnost, že se v BIOSU cosi zhroutilo (mě se to stalo taky, proto už nikdy nevypínám natvrdo)
//EDIT Kdyby to ten zdroj neutáhl, tak by nikdy asi nespustil PC, ale pokud bylo vše v pořádku a začalo to teď, tak si myslím že ten zdroj to utáhne a problém bude jinde (asi :) )
Jo vypadá to na zdroj.Pokud to vždy musíš vytáhnout i ze zátrčky.Jede Ti ventilátor na zdroji?Nemáš ho plný prachu?Zrovna včera jsem opravoval stejný problém u kámoše.Měl zdroj plný prachu a ještě k tomu zaseklou vrtulku o kryt takže se vůbec netočil.
,,Vyzkoušel jsem jiný zdroj,HDD,dokonce i ramky a grafickou kartu." vyzkoušel jsem jiný (téměř nový) ten u druhého pc nedělá problém takže zdroj to nebude..
V pohodě,potřebuju vědět co teda s tím (zdroj bych opravdu vyloučil pár let to vydrželo s 250W a zkoušel jsem i 300W)Snad by mohl pomoct ten reset. Když to udělám(resetuju) co mám dělat potom? Zapnu pc a nechám normálně naběhnout nebo ještě něco v biosu atd. ?
Dnes jsem zapl PC a nefungoval mi obraz, ani se nerozsívtila klávesnice, myš .. nic.
Ventilátory bežely, tak jsem postupně začal. Vyndal jsem GPU a poté RAM. Výsledek je stále stejný, ventilátory běží, ale nerozsvítí se...
Poslední příspěvek
Po vložení disku LED dioda zhasla a dostal jsem se normálně do PC s tím, že při spuštění mě to upozornovalo na to, že mám špatně vložené RAM pamětí ve slotu 1 a 3 a že mají být ve 2 a 4. ALe jinak PC normálně běží. Takže já tám zkusím dát zpět i GPU?
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info
Chtěl bych se zeptat, zda nebude problém nainstalovat na tuto desku ASUS TUF Gaming B650-PLUS Windows 11? Někde jsem četl, že se objevil problém s absencí TPM modulu 2.0. Jak to tedy je? Chci si tuhle desku koupit, tak se pro jistotu ptám.
Poslední příspěvek
Je, ale z nějakého nepochopitelného důvodu je na všech MB přednastavena volba Discrette TPM, takže je nutné přepnout na fTPM nebo PTT. Jmenuje se to různě. Zapnutím nic nezkazíš a 11ky budou spokojené.
Ahoj,
potrebuji rychlou radu. Jakou desku z aktuální nabídky Alza skladem, kde nebude potreba aktualizace BIOS s timto procesorem.
Procesor AMD Ryzen 5 5600
Grafická karta XFX AMD Radeon RX 6750 XT Core
Základní deska ASROCK B550M Pro4
Vec se...
Poslední příspěvek
Děkuji všem za pomoc a radu, ještě včera večer objednána ASUS TUF GAMING B550M-PLUS , ASROCK B550M Pro4 byla vrácena. Teď již jdu instalovat, vše běží jak má!