Chci si pořídit nový počítač a z hrůzou zjišťuji,že na sestavách co jsem si vybral nejde Win 98.Zatím jen tři,ale mám strach aby to nebylo pravidlo.98 potřebuji mám dost věcí co mi na XP nejdou a nechci je vyhodit,prot mám na compu dva systémy.Nevíte něco o tom?Bude to na všech nových deskách?
Win98 má na nejnovějších deskách odzvoněno. Program již není podporován a tedy proto nejsou ani ovladače k jednotlivým komponentám PC. Mnoho starších programů lze rozchodit i v XP. Někteří to řeší instalací virtuálního PC, ale v tom Ti neporadím, protože jsem to nezkoušel. Vím, že na netu existují neoficiální balíčky aktualizací Win98. Zkus pohledat Googlem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No tak určitý programy a hry prostě na XP nerozchodím a adekvátní náhrada není.A nejsou to žádné extra vykopávky.Co kdybych tak chtěl vrátit prachy,že nejedou No když do toho člověk investoval.
Obecně se dá říct, že kde je PCI-expres na MB, tak WIN98 neumí.
ale už jsou problémy i s GK, např. nová serie GK se starým chipsetem - nVidia 6200 . Asus ,nebo MSI už nepodporují WIN98 ani drivery pro WIN98 to nerozjedou.
No když mám orig.98,tak nebudu kupovat 2000/nehledě na to,jestli by to zvládli a taky jinak nic moc/.Asi si nakonec budu muset nechat dva počítače/a to jsem aktuální chtěl darovat dcerce mé přítelkyně/.Holt mi nic jiného nedostane.protože přizpůsobovat sestavu těm 98 se mi moc nechce.Možná na nějakou dobrou kombinaci narazím.
Be quiet Silent Base 801
SSD
CPU Intel Core i9-14900K
potřebuji desku, zdroj, RAM, chaldič na procesor. Mělo by to umět střihat videa, poběží na tom Linux Ubuntu. Hry max CS2. Budget neni limitovat, ale...
Poslední příspěvek
Pozadavek aby to davalo smysl se neslucuje s procesorem od Intelu, ktery je vadny uz z vyroby a ma spotrebu pres 300 Wattu v zatezi.
Se spotrebou pres 300 Wattu se neslucuje ani pozadavek na nizkou hlucnost a vzduchove chlazeni. Stejne tak na necem...
Dnes jsem zapl PC a nefungoval mi obraz, ani se nerozsívtila klávesnice, myš .. nic.
Ventilátory bežely, tak jsem postupně začal. Vyndal jsem GPU a poté RAM. Výsledek je stále stejný, ventilátory běží, ale nerozsvítí se...
Poslední příspěvek
Po vložení disku LED dioda zhasla a dostal jsem se normálně do PC s tím, že při spuštění mě to upozornovalo na to, že mám špatně vložené RAM pamětí ve slotu 1 a 3 a že mají být ve 2 a 4. ALe jinak PC normálně běží. Takže já tám zkusím dát zpět i GPU?
Chtěl bych se zeptat, zda nebude problém nainstalovat na tuto desku ASUS TUF Gaming B650-PLUS Windows 11? Někde jsem četl, že se objevil problém s absencí TPM modulu 2.0. Jak to tedy je? Chci si tuhle desku koupit, tak se pro jistotu ptám.
Poslední příspěvek
Je, ale z nějakého nepochopitelného důvodu je na všech MB přednastavena volba Discrette TPM, takže je nutné přepnout na fTPM nebo PTT. Jmenuje se to různě. Zapnutím nic nezkazíš a 11ky budou spokojené.
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info