Přikoupit paměť nebo je to zbytečné?
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Přikoupit paměť nebo je to zbytečné?
Mám PC:
GIGABYTE 7ZM
AMD DURON 700
DIMM SDRAM 64 + 128 MB RAM
RIVA TNT2 M64 , 32MB SDRAM AGP
WINDOWS XP PROF.
tak nějak to moc nejede. Je tam ještě volný jeden slot pro RAM a tak se ptám - pomůže mi přikoupit paměť? Mám ji přidat do volného slotu, nebo raději koupit jednu větší?
Poraďte PLS.
PS: Setkal jsem se již s názory pro i proti - jak to tedy rozlousknout?
GIGABYTE 7ZM
AMD DURON 700
DIMM SDRAM 64 + 128 MB RAM
RIVA TNT2 M64 , 32MB SDRAM AGP
WINDOWS XP PROF.
tak nějak to moc nejede. Je tam ještě volný jeden slot pro RAM a tak se ptám - pomůže mi přikoupit paměť? Mám ji přidat do volného slotu, nebo raději koupit jednu větší?
Poraďte PLS.
PS: Setkal jsem se již s názory pro i proti - jak to tedy rozlousknout?
Cacheman
Zkus si nainstalovat nějaký program pro správu operační paměti, například Cacheman.
Pomocí takového programu 1) optimalizuješ využití operační paměti na tělo konkrétnímu počítači, 2) v něm lze nastavit, aby to v systrayi ukazovalo, kolik je volné RAM; podle toho pak lze usoudit, nakolik její dokoupení pomůže.
Pomocí takového programu 1) optimalizuješ využití operační paměti na tělo konkrétnímu počítači, 2) v něm lze nastavit, aby to v systrayi ukazovalo, kolik je volné RAM; podle toho pak lze usoudit, nakolik její dokoupení pomůže.
Surehand píše:Na Tvojom mieste by som pamäť nedokupoval, radšej by som pomaly šetril na nový stroj. Pozri sa na to takto: teraz kúpiš novú pamäť, za ktorú zajtra nedostaneš ani polovicu, pretože tieto stroje sa predávajú v bazároch za pár korún. Do toho sa už naozaj neoplatí investovať.
Tyhle rady si nech tam k vám!! Než pomali našetrííím musím s tím nco udělat ty chytrej!!!
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Kup jednu větší a dej ji do volného slotu... :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Dubák píše:Tyhle rady si nech tam k vám!! Než pomali našetrííím musím s tím nco udělat ty chytrej!!!
Chtělo by to trochu klidu. Je to rada jako každá jiná a ty se jí nemusíš řídit, ale takové reakce se mi nelíbí.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Re: Cacheman
Myloš píše:Zkus si nainstalovat nějaký program pro správu operační paměti, například Cacheman.
Zbývá mi při brouzdání netem 30MB volných.
Re: Cacheman
Dubák píše:Zbývá mi při brouzdání netem 30MB volných.
Pokud to zároveň neswapuje (nadměrné chroustání pevného disku), respektive pokud se paměť během práce neposune i do blízkosti nuly, pak by i stávající velikost RAM mohla být dostatečná, zatímco nedostatečným se jeví HW, případně nakynuté (dlouho používané) windows, případně fragmentovaná data na disku.

); pokud to zpomalení nastalo po naistalování SP2, tak to se ani nedivím