Zdrawím, koupil jsem si nový disk Seagate Barracuda ST3500320A 500GB. Disk jsem zapojil a přehodil jumper na 1,5 Gb/s (Sata I). Systém se mě povedl nastartovat jen v nouzovém režimu. Disk jsem naincializoval a poté vyskočila BSOD: Driver_IRQL_not_LESS_OR_EQUAL disable or remove any newly inst Sware or H/ware. Disabel BIOS memory options & select cacheing or shaddowing Press F8 to select ADV startup options & select safemode. Tech info *** STOP : 0x000000D1 (0x00000030,0x00000007, 0x00000000,0xF75759A0) VIAMRAID.SYS - ADDRESS F7579A0 base at F756B000, datestamp 4063e304
Mám v PC eště druhý systémový disk a pokud odpojím ten nový disk vše jde jak má. Systém se nedaří znovu nastartovat. Moje sestava: Celeron Prescot 2,4 Ghz Motherboard Biostar P4VMA-M 2.3 Seagate Barracuda ST3500320A 500GB v. 7200.11 Seagate Barracuda řadu nevím verze 7200.10 grafika integrovaná Zdroj 350W
Málo informací - jaký je systémový disk (IDA/ATA nebo SATA), velikost. Jakou máš grafickou kartu a co ještě mimo uvedené v PC, kolik paměti, značka zdroje?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic píše:Málo informací - jaký je systémový disk (IDA/ATA nebo SATA), velikost. Jakou máš grafickou kartu a co ještě mimo uvedené v PC, kolik paměti, značka zdroje?
Systémový je Sata 250 GB Seagate 7200.10.Ram 2 X 256 Mb 400 Mhz, Grafika nějaká integrovaná. V PC je ještě Disk Samsung 40 GB, DVD Rom, zdroj Forton 350 W
Vypadá to na problém s ovladačem SATA disku. Zkus se podívat na stránky výrobce desky, zda nemají aktualizovaný ovladač SATA/RAID. Též se podívej do BIOSu, zda máš vše kolem SATA správně nastaveno. Případně zkus řadič přeinstalovat (je na CD k základní desce). Původní HD je též SATA 2, nebo 1. Je-li každý jiný, jsou s tím na některých základních deskách problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Testoval som len tak pre zábavu včera moje SATA SSD a zistil som že číta 281 MB/s namiesto 500. Hľadal som príčinu a zistil som že všetky disky idú na SATA 2 režim.
CrystalDIsk hlási: Current mode: transfer mode: SATA/300 , disky mám SATA / 600...
Poslední příspěvek
Pokud mas BIOS nastaveny uplne stejne jako predtim, tak to nebude problem nastaveni BIOSu.
dokážete mi poradit nejlepší SSD Sata disk 1 TB v poměru cena/výkon, který má největší pravděpodobnost se nepokazit?
Byl by to druhý disk do počítače, který má desku MSI B450-A PRO MAX, která ma jenom jeden M.2 slot, proto hledám Sata disk....
Poslední příspěvek
Taky jsem to řešil a nakonec jsem koupil 2TB Samsung 870 EVO. Cena 3700,- u Alzy. Měli na ně zrovna akci, tak jsem moc dlouho neváhal. Doufám, že mi nějaký čas vydrží.
mám problém se zapnutím PC. Při stisknutí zapínacího tlačítka se nic nestane. Postupoval jsem tedy otevřením bočnice a vykoušel jsem zkratovat CLRTC piny a to zafungovalo. PC se spustil a v pořádku fungoval až do té doby než jsem ho vypnul...
Poslední příspěvek
1. overit funkci tlacitka na skrini napr. multimetrem
2. zkusit zapnout PC zkratovanim tech dvou pinu, kam je zapojeny vypinac
3. vymenit zdroj
4. vymenit zakladni desku
Čaute, kúpil som si nový monitor MSI 321CUP, k tomu kábel PREMIUM CORD mini display port - display port a občas sa mi stáva, že keď zapnem počítač, tak mi oznámi DP NO SIGNAL FOUND a nejde obraz. Vyrieši to až opätovné vypnutie a zapnutie počítača....
Poslední příspěvek
Tu sa pozri na dostupné verzie BIOSu mojej grafickej karty. Ja mám verziu F62, je to teda tá najnovšia? Lebo je tam ešte verzia f2, ale tam je napísané nižšie číslo verzie BIOSu tak teraz neviem.