Zdravím,
používám k notebooku HP Pavilion 14-BF003NC "převaděč spojitosti" HDMI-VGA od firmy AXAGON, do teď jsem nenarazil na problém.
Notebook má integrovanou grafickou kartu Intel HD 620 a dedikovanou Nvidia GeForce 940 MX, oba monitory fungují na integrované grafice, což by nebyl až takový problém.
Druhý monitor (Samsung SyncMaster 2220LM) však neustále píše "Not Optimum Mode Recommende Mode: 1680x1050 60hz", a očividně "není ve své kůži", obraz je jakoby rozostřený, blbě se z něho čte....
Rozlišení jsem zkoušel měnit v
-Nastavení-Obrazovka-Upřesňující nastavení-Vlastnosti adaptéru displej 2
a v
-Ovládací padel pro HD grafiku Intel-Obecné nastavení-Digitální televizor-HDMI to VGA-Rozlišení
Nedaří se mi dosáhnout 1680x1050 pro "Rozlišení obrazovky" a pro "Rozlišení aktivního signálu", které se zobrazuje v přehledu "Upřesňujícího nastavení zobrazení", tuším že v tomto bude problém.
Když je monitor připojený ke stolnímu PC, tak tento problém vyřešila aktualizace ovladače (jenže tam je Grafika od AMD...)
potýkám se s podivným problémem. Do minulého týdne jsem používal svůj PC z popisu naprosto v pohodě na dvou HDMI monitorech.
Hlavní monitor je napojený pomocí HDMI přímo do GPU a druhý jsem měl zapojený pomocí HDMI kabelu do DisplayLinku...
Poslední příspěvek
Muze umirat karta.
Kabel DP->HDMI je nejjednodussi zpusob jak pripojit HDMI zarizeni na DP vystup.
Jen upozornim, ze ten kabel je jednosmerny, nelze pouzit opacne, HDMI vystup neni s DP kompatibilni, opacne ano.
Dobrý den. Předem se omlouvám že počítačům zrovna dvakrát nerozumím ale poslední dobou mi nejde nastartovat počítač napoprvé se sekne hned na začátku tak ho násilím vypnu po druhé už naskočí normálně a to se děje pořád dokola už asi týden windows...
Poslední příspěvek
Nejprve bych zjistil v jaké části se zasekneme. Co se přesně stane když nenaskočí?
Točí se ventilátory?
Rozsvítí se USB zařízení? (klávesnice, myš)
Zobrazí se alespoň nějaký obraz, např. logo desky?
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Zdravím. Dlouho jsem tady nebyl. Kvůli Win11 jsem si pořídil nový počítač. Na starém počítači jsem měl výstup HDMI napojený na TV a na základní desce byl výstup SPDIF. Ten byl zapojený do DACU. Nový počítač nemá výstup SPDIF, tak jsem použil...
Zdravím mám HDMI 2.0 a když připojím PC s TV tak TV detekuje že jsou propojené, ale píše bez signálu. Když ten samí kabel propojim s notebookem, tak v TV obraz normálně funguje.
Poslední příspěvek
Ještě mě napadlo, zkus resetovat nastavení TV, a zkontroluj specifikace grafické karty a porovnej s TV a s kabelem. A ještě můžeš v PC vytvořit nový profil a odtud spustit video.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 36 vteřinách:
A ještě pokud máš WIN,...