Spálená grafika, servis

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Odpovědět
HonzaEm
nováček

Spálená grafika, servis

Příspěvek od HonzaEm »

Dobrý den,

nedávno se mi jakýmsi záhadným způsobem povedlo rozbít grafárnu (970 4gb od msi). Aby toho nebylo málo, tak obchod, ve kterém jsem původně chtěl kartu reklamovat, se nachází v insolvenci. Vše jsem musel řešit přes distributora a přes veškerou mojí snahu mi byla zamítnuta reklamace. No co se dá dělat.

Bohužel co se oprav hardwaru týče, tak tady vyloženě netuším, která bije :huh: . Jde toto (viz příloha) vůbec nějak opravit? Popřípadě doporučili byste mi nějaký servis, živnostníka, či nějakého nadšence, který by to svedl opravit? Přečetl jsem něco tady, ale i na zahraničních fórech a dost často jsem narazil na metodu zapečení grafické kraty v troubě - do toho se mi ale upřímně nechce a vlastně ani nevím, jestli by to řešilo tenhle problém :oops:, nevadí mi si připlatit za servis.

Grafika.jpg
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Spálená grafika, servis

Příspěvek od petr22 »

Co presne je "toto" ?

Ja vidim jen totalne zaprasenou kartu nejakym blivajzem, ktery je treba vycistit isopropylem, aby bylo neco videt.

Peceni karty ma smysl pouze u karty, ktera ma poskozeny pajeny spoj pod grafickym procesorem, zavada se projevuje napr. artefakty v obraze nebo pady ovladace.
Level 1

Příspěvek od karma »

Zapečení je v tomto případě nesmysl a oprava je nereálná. To je tak pro nějakého nadšence, který se s tím bude "párat" s nejistým výsledkem.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
HonzaEm
nováček

Příspěvek od HonzaEm »

Co je přesně toto ... omlouvám se, píšu to z práce celkem ve spěchu. :)

Dobrý den.

Dnes se nám vrátila zpátky vaše reklamace VGA s vyjádřením: „DBU - damage by user. Unfortunately we found damage caused by user – flooded (photos in attachments) / Reklamace byla výrobcem zamítnuta z důvodu poškození ze strany uživatele. Fotografie jsou přiloženy.“

Offico vyjádření zamítnutí.

Pokud je to neopravitelné, tím líp, alespoň můžu upgradnout, nicméně nechápu jak se do zavřené, vcelku kvalitní, skříně dostane podobný bordel.
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Na tu kartu neco vyteklo.

Skus to vycistit isopropylem a zapnout znova.

Mozna ze kdybys to vycistil hned a reklamoval vycistene tak to uznali.
HonzaEm
nováček

Příspěvek od HonzaEm »

Jak říkám, tomuhle já vůbec nerozumím, a čemu nerozumím, do toho se nevrtám :geek:

Karta na pohled vypadala ready a tím, jak se mi to zkomplikovalo skrz ten eshop v insolvenci, tak jsem byl rád, že jsem vůbec zjistil kam tu kartu odeslat, abych měl alespoň teoretickou šanci na nějaké řešení.

Tím isopropylem to vyčistit zkusím hned po práci.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
    2 Odpovědi
    3666 Zobrazení
    Poslední příspěvek od peta501
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4 Odpovědi
    6021 Zobrazení
    Poslední příspěvek od liborek
  • Grafika za 6-7000Kč
    od michal84 » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    33 Odpovědi
    13082 Zobrazení
    Poslední příspěvek od michal84
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč
    od michal84 » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38 Odpovědi
    19084 Zobrazení
    Poslední příspěvek od michal84
  • bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
    od zuzana3 » » v Design a grafické editory
    2 Odpovědi
    7476 Zobrazení
    Poslední příspěvek od zuzana3

Zpět na „Problémy s hardwarem“