Problém s mikrofonem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamčeno
JarmilaJ
nováček

Problém s mikrofonem

Příspěvek od JarmilaJ »

Prosím o radu - dosud jsem např. při telefonování přes Skype používala headset či jak se tomu říká (prostě sluchátka s připevněným mikrofonem), fungují bez problémů, dokonce dvoje různá. Teď jsem začala pro poslech hudby používat kvalitnější sluchátka bez mikrofonu a pro telefonování jsem si připojila stojací mikrofon, který funguje na jiných počítačích, na mém ale bohužel ne. Jedná se o mikrofon TRUST MC220G Silverline Microphone, zvukovou kartu mám Realtek AC97 Audio. Je možné, že by tato dvě zařízení nespolupracovala? Nastavení zvuku bych měla mít v pořádku, na žádnou chybu nemůžu přijít.
maiki
Level 3
Level 3

Příspěvek od maiki »

Existují i kvalitní sluchátka přímo s mikrofonem:
http://sluchatka.alza.cz/s-mikrofonem/18846375.htm

Ale zpět k tématu. Předpokládám, že to zapojuješ správně (mikrofon většinou růžová, sluchátka zelená). Je vhodné se podívat do ovladačů zvuku a zkontrolovat pod sekcí Záznam jestli je mikrofon zapnutý a jestli je dostatečně nahlas. Taky tam bývá volba jako "boost", zesílení vstupu.

U mě ve Vistách je to Start - Ovládací panely - Zvuk - karta Záznam - Mikrofon - Vlastnosti

A potom, ten mikrofon má (asi nahoře) přepínač, takže je třeba se ujistit že je skutečně zapnutý.
JarmilaJ
nováček

Příspěvek od JarmilaJ »

maiki: Mám kvalitní sluchátka, proto jsem chtěla připojit jen mikrofon. Nastavení ovladačů mám správně včetně boostu, zvuk na maximum. I přepínače na mikrofonu jsem si všimla :-) Opravdu už nevím, čím to může být.
jaro3
člen Security týmu

RE:

Příspěvek od jaro3 »

Ten mikrofon je kondenzátorový, měl by mít vlastní napájení( tzv.fantomové napájení).Má i v sobě potlačení šumu.Nedostalas k tomu nějaký adaptér?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
JarmilaJ
nováček

Příspěvek od JarmilaJ »

jaro3: Bohužel k němu nic dalšího není. Zaráží mě, že na jiném počítači funguje normálně.
jaro3
člen Security týmu

RE:

Příspěvek od jaro3 »

Tak tam máš jen 3,5mm Jack? Žádné napájení, ani baterie vevnitř?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
JarmilaJ
nováček

Příspěvek od JarmilaJ »

O ničem nevím.
jaro3
člen Security týmu

RE:

Příspěvek od jaro3 »

Zkus zapojit do zvukové karty (růžový) jiný (dynamický) mikrofon.Taky by chtělo odstranit zatržítko u mic+20db boost.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s mikrofonem
    od Shokata88 » » v Problémy s hardwarem
    4 Odpovědi
    5447 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Shokata88
  • Problém s FPS